Hurduzeu nu e Tătaru! „Nu ne jucăm cu viețile oamenilor, au făcut-o alții destul!”

Ministrul Nelu Tătaru și-a bătut efectiv joc de sistemul medical din Caraș-Severin, iar Guvernul Orban a generat haos în sistemul juridic, astfel că, astăzi, nimeni nu poate spune exact cine este manager de drept al Spitalului Județean de Urgență Reșița, cea mai mare unitate spitalicească din județ!

Ministrul Sănătății s-a jucat pur și simplu cu managerii spitalelor din Reșița și Caransebeș, dar și cu directorii Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin și i-a umilit schimbându-i ca pe ciorapii murdari, satisfăcând interesele PNL. Parlamentul a oprit într-un final acest joc iresponsabil al liberalilor, spitalele întorcându-se în subordinea Consiliului Județean Caraș-Severin, respectiv al Primăriei Caransebeș.

„Spitalul Județean de Urgență din Reșița avea un manager care ocupase postul prin concurs. Nu exista vreun motiv, cel puțin în Ordinul ministrului prin care Alina Stancovici a fost suspendată din funcția de manager pe perioada Stării de Urgență nu era invocat. Nu am dat deocamdată nicio dispoziție de revenire a Alinei Stancovici ca manager. Nu am dat deoarece nu e clar care lege este în vigoare la această oră. Toate aceste legi și Ordonanțe de Guvern date în mare grabă, unele dintre ele neconstituționale, au generat numai confuzie. Juriștii analizează și în momentul în care știm că spitalul a revenit la Consiliul Județean voi dispune revenirea doamnei Stancovici. Eu nu-mi permit să mă joc cu viețile oamenilor, spitalul are nevoie de stabilitate, nu de acest haos. S-au jucat alții destul cu aceste spitale și implicit cu viețile oamenilor!”, a comentat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru expressdebanat.ro.