COVID-19 a ucis peste 1,5 milioane de persoane în Europa de la începutul pandemiei

kill, remove and eliminate coronavirus. corona virus breaking up into pieces

Mai multe țări restabilesc deja restricții de circulație cu scopul de a limita contaminări-record, potrivit unei statistici internaționale.

Aproximativ 1.500.000 de morți din cauza COVID-19 au fost înregistrate în mod oficial în regiunea europeană a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) – din care fac parte 52 de țări și teritorii, de la Oceanul Atlantic și până în Azerbaidjan și Rusia – de la prima moarte din cauza covid-19 pe continent, înregistrată în februarie 2020. Numărul deceselor noi se află în creștere de la jumătatea lunii iulie și a atins o medie zilnică de 4.210 în ultimele șapte zile, cu 1% mai multe decât în urmă cu o săptămână, în această regiune, care este din nou epicentrul pandemiei.

publicitate online in ziar Express de Banat

În timp ce în Europa curba îmbolnăvirilor este crescătoare, în țara noastră e invers, numărul cazurilor de infectare a scăzut. Recordul trist însă este dat de numărul persoanelor decedate . Și dacă v-ați întrebat ce s-a mai întâmplat cu cei transferați de urgență în străinătate, atunci aflați că aproape jumătate dintre pacienții cu coronavirus trimiși de România, în plin val patru, când unitățile sanitare din țară nu au mai făcut față, au decedat.

„Vă facem cunoscut că, până în prezent, 41 de pacienți cu COVID-19 transferați în unități spitalicești din afara României au decedat”, au transmis surse oficiale.

România a început să transfere pacienți cu coronavirus aflați în stare gravă în 14 octombrie. Prima țară cu care s-a încheiat un acord în acest sens a fost Ungaria, dispusă să preia 50 de pacienți. Au mai fost transferați în Germania 18 pacienți, în Polonia 9, în Italia 4 și câte doi în Austria, Danemarca și Cehia.

În acea perioadă, de altfel, s-au înregistrat recorduri de infectări și decese. În 19 octombrie, au fost raportate 18.863 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 574 de decese. De asemenea, 1.805 pacienți erau internați la ATI.

Autoritățile naționale au decis să suporte de la bugetul de stat toate cheltuielile privind transferul în străinătate, dar și repatrierea – indiferent dacă este vorba de pacienți vindecați, sau de pacienți care au decedat.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/