De Ziua Națională, doar cu certificat verde! Ce măsuri a anunțat ministrul de Interne pentru 1 Decembrie

certificat verde victorie
1000x100

Guvernul a aprobat astăzi modificarea ordonanței privind prelungirea stării de alertă și a introdus o serie de măsuri de relaxare care permit organizarea ceremoniilor dedicate Zilei Naționale. Există totuși și restricții.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunțat că, potrivit modificărilor adoptate, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României cu participarea în zona oficială delimitată de organizatori a cel mult 400 de persoane în București, iar în municipiile reședință de județ – cu cel mult 200 de persoane. Trebuie asigurată o distanță de cel puțin un metru între participanți, iar masca va fi obligatorie.

De asemenea, se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile dedicate Zilei Naționale cu asigurarea unei distanțe de minimum un metru între participanți și cu purtarea măștii de protecție.

La sediile autorităților și instituțiilor publice centrale este permisă organizarea activităților specifice dedicate Zilei Naționale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediile autorităților locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

Accesul la ceremonii este permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală.