Cosmin Moți are o sosie, tot în Banat, dar în fotbalul feminin! Tiza reșițeanului, artizana calificării Fortunei în finala Cupei României

Titlul de vicecampioană aproape adjudecat și calificarea în finala Cupei României. O performanță de neegalat pentru vreo echipă de fotbal de băieți din Banat în același sezon, dar aproape realizată de Clubul Fortuna Becicherecu Mic. Marea surpriză a fost eliminarea campioanei Olimpic Cluj din semifinalele Cupei României, rezultat realizat cu atacanta Cosmin Roșu în poartă!

Echipa merge foarte bine și în campionat, unde a început play-off-ul cu un succes. A fost un 4-0 acasă cu Heniu Prundu Bârgăului, după trei goluri marcate de Alexandra Lunca și încă unul al Biancăi Ienovan. Miercuri, echipa a făcut o mare surpriză în Cupa României. Pe teren propriu, bănățencele le-au eliminat pe campioanele de la Olimpic Cluj, echipa ce domină fotbalul feminin românesc de ani întregi. Gazdele au câștigat cu 2-0, cu goluri marcate de Larisa Grigore în minutele 5 și 9. În poartă a fost Cosmina Roșu, care, păstrând proporțiile, putem spune că a egalat performanța lui Cosmin Moți, de a apăra un penalti în tricoul Ludogorețului.

De altfel, din vară, antrenorul Florin Pădurean se gândește serios să o reprofileze definitiv pe junioara Roșu în poartă. „Mihaela Durlă, titulară, a lipsit din cauza unor probleme personale. Cosmina Roșu a apărat foarte bine. Nu au avut adversarele cine știe ce ocazii, dar a ieșit bine pe centrări, pe mingile înalte. Nu-i place mai mult atacantă, îi place mai mult în poartă. Vedem ce facem din vară”, ne-a declarat tehnicianul echipei din Becicherecu Mic. Cosmin Roșu a venit în Banat de la Fălticeni și e de „meserie” atacantă, post pentru care are și convocări la naționala României U19.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În campionat, Fortuna va juca duminică din nou cu Olimpia, dar la Cluj, în a doua etapă din play-off. În ceea ce privește finala Cupei României, meciul a fost programat vineri, 31 mai, de la ora 17.00, la Târgu Mureș. Adversara Fortunei va fi echipa din Odorheiu Secuiesc.

Sursa foto: facebook.com/pg/acsfortunabecicherec 

banner 970 x 250