VIDEO. Corupția și incompetența ucid exemplarele unice din Caraș-Severin, aduse din toată Europa!

Deși județul dispune de o rezervație unică în Europa, niciunul dintre cei zece parlamentari de Caraș-Severin nu s-a arătat interesat să o protejeze în vreun fel. Votează și susțin tot felul de legi aberante, însă lucruri constructive prea puțin se fac remarcate în activitatea lor.  

Patru dintre zimbrii aduși la Armeniș au fost omorâți de o haită de câini vagabonzi. Subiectul ar putea așeza România pe prima pagină a ziarelor, trezindu-ne într-un nou scandal internațional din cauză că problema câinilor vagabonzi nu a fost rezolvată nici până la această oră.

„Rangerii WWF-Rewilding au descoperit că patru zimbri, printre care și primul pui conceput și adus pe lume în libertate în zona Banatului montan, au murit din cauza unei combinații de factori. Cei mai slăbiți dintre zimbri au fost alungați din turmă, ceea ce i-a făcut extrem de vulnerabili, drept urmare, cel puțin doi dintre ei au căzut pradă unei haite de câini hoinari ce s-a format în zonă”, atrag atenția membrii WWF. Tragedia a fost descoperită în urma vizitelor de monitorizare făcute în rezervaţia de la Armeniş, unde se află 29 de zimbri. Membrii WWF explică faptul că iarna este o perioadă care pune la încercare supravieţuirea zimbrilor, având în vedere că în căutarea hranei aceştia îşi pierd din energie, devin vulnerabili, iar printr-un proces de selecţie naturală cei mai slăbiţi dintre ei sunt alungaţi din turmă şi pot fi atacaţi.

Problema este că pe camerele de supraveghere ale WWF nu apar animale sălbatice, ci o haită de câini vagabonzi sălbăticiți, care a atacat zimbrii. S-a ajuns în această situație mai ales pentru că subiectul patrupedelor agresive este dezbătut doar în prag de campanii electorale, fără ca vreo autoritate locală să ia măsuri concrete. Urmele de pe cadavre şi imaginile de pe camerele de supraveghere le-au indicat medicilor veterinari că zimbrii au fost doborâți de câini, spre amăgirea iubitorilor de natură.

Corupția e de vină!

Subiectul a ajuns subiect de discuție pe site-urile de socializare. „Nu câinii sunt de vină pentru moartea zimbrilor din Munții Țarcu, ci autoritățile care de atâția ani tratează problema câinilor fără stăpâni doar în context electoral, la nivel de sloganuri și fără soluții reale. Această problemă poate pune în pericol întreaga faună și echilibrul natural din păduri și arii protejate. Noi, din păcate, nu avem cum să aducem zimbrii, lupii sau urșii în fața parlamentului ca să captăm atenția legislatorilor, însă ne putem baza pe iubitorii de natură“, a postat pe Facebook unul dintre iubitorii de natură, cu privire la acest subiect.

YouTube video

WWF vine și cu o serie de soluții în acest sens, dar factorul politic este prea puțin interesat de subiect. Și organizația atrage atenția că ceea ce se întâmplă este extrem de grav.

„Faptul că acești câini au ajuns să prade cel mai mare mamifer din Europa, printre care și primul pui conceput și adus pe lume în libertate, în zona Banatului montan, este încă o dovadă a pericolului pe care îl reprezintă pentru fauna sălbatică și nu numai. În zona parcului Natural Vânători Neamț, spre exemplu, acolo unde 20 de zimbri trăiesc în mediul natural, există și o haită de lupi, însă aceasta nu a atacat zimbrii de acolo. Incidentele din Măgura Zimbrilor ne atrag atenția asupra unei probleme insuficient abordate de către autoritățile competente”, susțin membrii WWF.

Zimbrii din rezervaţia naturală de la Armeniş au fost aduşi în două tranşe, în 2014 şi în 2015, din opt rezervaţii din Elveţia, Belgia, Franţa şi Germania, printr-un proiect care îşi propune salvarea speciei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/