Corupția a îngropat județul Caraș-Severin. Creșterea economică este la pământ în 2016!

Liderii corupți din administrație, care au preferat să își încaseze mita în loc să se preocupe de destinele locuitorilor care i-au ales, au înfundat județul și pe linie economică. Cel puțin, asta reiese din statisticile publicate recent de Comisia Națională de Prognoză.  

Noul an aduce vești proaste pentru cărășeni. Inevitabil, urmările acțiunilor celor care ne-au condus destinele în ultimii patru ani se resimt puternic. În plus, pe final de an 2015, unul dintre cei mai mari producători de carne din Caraș-Severin, C+C, dar și unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul privat, a fost decapitat de polițiști din cauza evaziunii fiscale pe care au invocat-o oamenii legii. Este firesc ca în contextul unei administrații publice corupte, a unui mediu privat animat de oameni de afaceri care încearcă să fenteze legea pentru obținerea unor foloase proprii, totul să se prăbușească. Lucrurile nu pot fi văzute într-un alt ton, decât cel mai pesimist posibil pe linie economică. Statisticile arată rău pentru Caraș-Severin și nu aduc semne de îmbunătățire în noul an. Și nici în următorii!

„Judeţele «codaşe» ale României vor face progrese modeste sau nesemnificative în 2016 pentru a recupera decalajele faţă de regiunile mai bine dezvoltate ale ţării, reiese din Prognoza în profil teritorial – varianta de toamnă, publicată de Comisia Naţională de Prognoză. Economia din 17 judeţe ale României nu va depăşi 10 miliarde de lei în 2016. Alte 17 judeţe din ţară vor avea un PIB cuprins între 10 şi 20 de miliarde de lei”, potrivit cursdeguvernare.ro.

Așa cum era de așteptat, Caraș-Severin intră în categoria județelor slab dezvoltate, iar PIB-ul înregistrat nu va depăși 7.061 de euro pe cap de locuitor. Chiar și în aceste condiții, județul nu este chiar codaș. Din analiza Comisiei Naționale de Prognoză reiese faptul că unități administrative-teritoriale din Moldova sau Oltenia o duc mult mai rău. Salvarea județului Caraș-Severin vine din amplasarea lângă Timiș, extrem de bogat, dar și din banii cetățenilor plecați să lucreze peste granițele țării, care își întrețin familiile cu banii câștigați în statele membre ale Uniunii Europene.

Potrivit prognozelor făcute de specialiști, în 2016, valoarea produsului intern brut este estimat în Caraș-Severin la 8,8 miliarde de lei. 10 miliarde de lei ar putea depăși de abia în 2018! Comisia Națională de Prognoză a dat studiul publicității la finele anului trecut.

Rămâi cu Express de Banat, vezi ce noutăți aduce piața muncii în noul an!


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/