Cerșetorii se reîntorc în stradă. Codul galben i-a salvat de la îngheț!

explo 1000x200

Deși iarna și-a făcut timid apariția, pentru doar câteva zile, persoanele fără adăpost au avut parte de servicii de calitate. Lucrurile se schimbă însă acum, pentru că cerșetorii pot sta la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă doar pe perioada avertizărilor meteorologice.

Persoanele fără adăpost au fost salvate de Poliția Locală Reșița din calea gerului. Chiar și așa însă, în ciuda ajutorului oferit, multe dintre acestea au refuzat să rămână cazate peste noapte sau să meargă la Caransebeș, preferând să se ascundă în canale.

Asistenții sociali ai Reșiței și polițiștii locali au găsit pe străzi patru persoane, cu vârste între 50 și 60 de ani, care au fost îndrumate către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi găzduite, însă trei dintre acestea au refuzat, o singură persoană a rămas doar pe timpul nopții.

„Precizăm că numai pe perioada avertizărilor meteorologice de cod galben de temperaturi scăzute la nivelul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă se asigură cazare pentru persoanele fără adăpost, fiind disponibile 5 paturi, și se oferă ceai cald și gustări. Totodată, persoanele fără adăpost au fost îndrumate și către Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără adăpost din Caransebeș, care are regim permanent, dar au refuzat și această variantă. Transportul acestora către cele două locații se asigură de către municipalitate”, se arată în comunicatul de presă al municipalității.

Acţiunile de depistare a persoanelor fără adăpost continuă pe întreaga perioadă a sezonului rece.