Nici bine nu a început campania electorală, că deja au apărut practici răutăcioase între candidați. Cel puțin asta susțin liderii USR-PLUS Caraș-Severin. Ei spun că mesajele lor au fost blocate de cei care „se fac că lucrează”.
Reprezentanții Alianței USR-PLUS se declară stupefiați de grija primarilor în funcție, aceea de a îmbunătăți calitatea vieții în cadrul UAT-urilor pe ultima sută de metri, dar și de practicile murdare ale competitorilor, care împiedică ceilalți participanți la bătălie să vină cu alternative în fața electoratului, încearcă din răsputeri să aducă în atenția publică cât de mizerabilă a ajuns competiția alegerilor locale. Cele două formațiuni spun că s-au confruntat cu situația bannerelor interzise, a corturilor tăiate, dar și a conferințelor bruiate.
„În locul bilanțului la final de mandat, pe bannerele atârnate ostentativ apar noi promisiuni și vechi sloganuri sforăitoare. În contrast cu promisiunile și grija pentru cetățeni, politicienii se comportă discriminatoriu cu competitorii. Pentru că vorbeam zilele trecute despre pierderea încrederii în politică, e greu să ai acces la o alternativă atâta vreme cât mesajele Alianței USR-PLUS sunt blocate. Ne-au fost tăiate corturile, nu ni s-a permis amplasarea bannerelor sau ne sunt bruiate conferințele de presă (cazul lui Nicușor Dan fiind de notorietate)”, atrag atenţia USR-iştii.
O practică dizgrațioasă este adusă în prim-plan și de candidatul Alianței pentru Primăria Anina. Întrucât Cosminei Cserny nu i-a fost permisă amplasarea unui banner, aceasta a fost nevoită să recurgă la ingeniozitate, ea parcurgând la pas străzile orașului cu bannerul în brațe.
Nici proiecte mult clamate par să nu-i mulțumească pe cetățeni, existând încă zone în care oamenii primesc condiții decente de trai cu jumătate de măsură. Se-ntâmplă și în anumite locuri ale orașului reședință de județ, acolo unde candidatul USR-PLUS, Daniel Toma, în urma discuțiilor purtate cu câțiva locuitori din zona centrală a Reșiței, pe străzile: Butovăț, Fragilor, Pandurilor, a aflat că este nevoie „de drumuri asfaltate. Este nevoie și de presiune la apă, de canalizare, de întreținerea rigolelor, chiar dacă cei mai mulți sunt oameni harnici și se ocupă de asta. Calitatea lucrărilor efectuate până acum este și ea discutabilă, cetățenii fiind nemulțumiți de modul de intervenție”.
Aflat în ultima perioadă într-un periplu prin județ, Andrei Plujar, candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean, a declarat, cu titlu de glumă, că: „poate nu ar fi o idee rea să avem alegeri tot la șase luni deoarece perioada electorală este singura perioadă în care pare că se mișcă ceva și în județul nostru”.
Pe de altă parte, Daniel Toma susține la rându-i necesitatea normalității, acesta declarând: „Suntem convinși că vom merge în administrația reșițeană și la Consiliul Local, unde vom milita pentru un cartier civilizat, european, la kilometrul zero al Reșiței”.
(E)