Fără prezență la proba de Limba și literatura maternă în Caraș-Severin

La nivelul județului Caraș-Severin, unicul candidat înscris să participe la ultima probă din cadrul examenului maturității, sesiunea august-septembrie, a preferat să rămână acasă în loc să participe la centrul de examen pentru a-și testa cunoștințele.

Proba care a încheiat sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din acest an, cea de Limba și literatura maternă, nu s-a putut bucura nici măcar de participarea singurului elev din județ înscris, tânărul ratând astfel biletul spre mediul universitar.

„Pentru a susține proba scrisă pentru absolvenții clasei a XII-a care au studiat într-o limbă a minorităților naționale s-a înscris un singur candidat la disciplina Limba și literatura maternă germană. Acesta nu s-a prezentat la centrul de examen”, au transmis, în cursul zilei de ieri, 27 august, reprezentanții ISJ Caraș-Severin.

Primele rezultate vor fi afişate miercuri, 2 septembrie, până la ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, miercuri, 2 septembrie, în intervalul orar 14.00 – 20.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 septembrie.

Sursa foto principal: starsibian.ro.