Avertisment de la primarul Ioan Popa: „Vom face plângeri penale pentru constituire de grup infracțional”

PNL Caraș-Severin a susținut joi ultima conferință înaintea campaniei electorale care a început astăzi. În cadrul întrunirii la care au participat candidații la Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin, Ioan Popa și Romeo Dunca, primarul Reșiței i-a avertizat ferm pe cei care își fac vize de flotant în anumite localități, cu scopul de a vota un candidat sau altul.

„Vreau să fac un apel foarte ferm și foarte serios către cei care au în minte ideea de a face vize de flotant în unele localități, cum s-a mai întâmplat și cu alte ocazii. Având în vedere că Reșița gestionează mai multe unități administrativ-teritoriale din punct de vedere al populației, după alegerile din 2016 am cerut să mi se dea toate «migrațiile» de persoane de la Brebu Nou, Văliug, Soceni ș.a.m.d. și am descoperit cu indignare și stupoare lucruri ieșite din comun. La Brebu Nou își făcuseră viză de flotant 100-120 de persoane într-o localitate ce avea în mod constant 86 de locuitori. Împreună cu colegii de la Juridic, cu Ovidiu Rădoi și Dan Stan (subsecretar de stat în MAI), avertizăm foarte ferm că vom studia ce se întâmplă în această perioadă cu vizele de flotant pe aceste UAT-uri. Am solicitat Direcției pentru Evidența Populației să-mi transmită zilnic situația cu flotanții și în situația în care vom identifica «mișcări de trupe» și tendințe de a modifica electoral un UAT, vom face plângeri penale pentru constituire de grup infracțional în scopul de a deturna rezultatul alegerilor într-o localitate. Organele abilitate pot identifica așa ceva, pentru că dacă vor intercepta telefoane, mesaje între oameni, să zicem 50 de oameni care au o legătură comună cu un individ înregimentat politic lucrurile astea se pot dovedi ușor”, a declarat Ioan Popa.

Primarul Reșiței a mai spus că această practică este uzitată de competitorii politici, ea fiind de notorietate. Liderul liberal consideră că acest aspect este o dovadă în plus că este nevoie de o reorganizare administrativă care nu a mai fost făcută din anul 1968.