Cortul de triaj din curtea Spitalului Orăşenesc Moldova Nouă, repus în funcţiune

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Cortul de triaj amplasat în curtea unității medicale de la malul Dunării a fost repus în funcțiune în această după-amiază, ceea ce-nseamnă că acesta își va dovedi în continuare utilitatea vizavi de prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19.

„Au existat probleme la cortul de triaj din cauza unor defecțiuni la pompa de aer. Acesta aparţine Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Semenic» – Secției de Pompieri Moldova Nouă, care l-a pus la dispozitia spitalului, pompierii venind ori de câte ori au fost solicitați pentru a-l menține funcțional, întrucât au mai fost probleme din cauza vremii nefavorabile cu vânt și ploaie”, a precizat purtătorul de cuvânt al unității spitalicești, Claudia Andraș.

Reamintim că lucrurile în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă funcționează în limitele impuse de starea de alertă. Astfel, toți pacienții, ale căror cazuri nu pot fi soluționate în ambulatoriu, pot fi internați până în momentul în care starea de sănătate a acestora permite externarea.

„Limitarea numărului de cazuri este dată de necesitatea de a asigura distanța de minimum 2 metri între pacienți, astfel că se asigură urgențele medico-chirurgicale, iar pentru alți pacienți ar putea fi nevoie de o eventuală programare pentru internare, în funcție de numărul de internări pe secţia respectivă”, a mai precizat Andraș.

În continuare, accesul aparținătorilor în cadrul unității medicale rămâne interzis.