Corp nou de clădire pentru studenții UMF, la Ghiroda. Investiția se ridică la peste 140 milioane lei

1111

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara urmează să primească 144 de milioane de lei din bugetul de stat pentru un corp nou de clădire cu patru etaje, la Ghiroda. Imobilul va avea două amfiteatre, 10 săli de seminarii și un muzeu antropologic. 

Guvernul a decis alocarea a 144.445.000 lei, la propunerea Ministerului Dezvoltării, odată cu aprobarea  indicatorilor tehnico-economici, pentru investiția care va fi ridicată la Ghiroda.

Clădirea va avea două amfiteatre, 10 săli de seminar, centru de conferințe, muzeu antropologic, centru expozițional, birouri pentru cadre didactice și personal științific, două săli de studiu și discuții, grupuri sanitare, spații tehnice și administrative, spații de circulație și ascensoare. De asemenea, se vor construi și dota un corp de clădire cu rol didactic, precum și un imobil cu unități de cazare, sală și terenuri de sport. Construcția va avea dotări moderne, instalații electrice, de protecție împotriva șocurilor, sistem de avertizare și detecție la incendiu, sistem voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de avertizare panică, instalații de stins incendii, instalații termice, de ventilare, precum și de irigare a spațiilor verzi.

Durata de execuție a obiectivului de investiții este estimată la 24 luni.

umf 1

„Susținem dezvoltarea rețelei de sănătate și educație. Performanța în educație se poate obține prin asigurarea de condiții de studiu la standarde înalte. Acest obiectiv poate fi atins atunci când studenții își pot desfășura activitatea într-un mediu modern, cu dotări de ultimă generație.”, a declarat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării.

Universitatea pregătește peste 7.000 de studenți, la ora actuală, și aproximativ 2.300 de rezidenți. Activitatea didactică și științifică este realizată de 819 cadre didactice, specializate în peste 100 de discipline. De asemenea, în cadrul universității se desfășoară studii universitare de doctorat în 3 domenii, sub îndrumarea a 106 profesori conducători de doctorat, respectiv 87 la medicină generală, 14 la medicină dentară și 5 la farmacie.