FOTO. Tărâmul Aventurilor este soluția pentru toți copiii care petrec prea mult timp în lumea virtuală!

taramul aventurilor 6

Copiii sunt primiți cu brațele deschise pe Tărâmul Aventurilor din Buziaș! Cei mici vor învăța cum să trăiască la fel ca Robinson Crusoe, să se întreacă la fel ca la Exatlon și să își înfrângă fricile.

Taberele de zi organizate de Tărâmul Aventurilor îmbină perfect jocurile de mișcare cu dobândirea unor abilități utile în viața de zi cu zi. Aerul liber și socializarea sunt rețeta ideală pentru un copil și modul perfect de a-l desprinde de monitor. Marioara Bîlba, consilier pentru dezvoltare personală și consilier vocațional, ne-a oferit un scurt exemplu legat de ce se întâmplă în tabere: „Organizăm tabere de dezvoltare personală de zi, în general în perioada vacanței de vară, cu diverse tematici. Tabăra este împărțită în două secțiune, una cu activități în aer liber și mișcare, a doua cu partea de dezvoltare personală unde facem ateliere. De exemplu, anul trecut am avut «Noi suntem Robinson Crusoe» timp de o săptămână. Am stabilit un traseu, am făcut o drumeție, am adunat tot felul de plante și pietricele pe care le-am adus, ne-am gândit că suntem pe o insulă, am făcut tot felul de obiecte ca să ne putem descurca, am stabilit reguli, am învățat cum să facem focul și în partea a doua a zilei aveam activități sportive. La sfârșitul taberei, avem un moment artistic pentru părinți unde copiii susțin o scenetă”.

taramul aventurilor 2

taramul aventurilor 3 (2)

Taberele care ajută copiii să se și dezvolte prin joc sunt metoda perfectă pentru a-i ajuta să scape de timiditate sau să învețe cum să fie parte a unui grup. „Am avut absolvenți de clasa a IV-a care au transformat clasicul banchet într-o petrecere în aer liber, care consta într-o întrecere de tip Exatlon. Avem obstacole pregătite pentru ei și multe jocuri motrice gândite pentru copii. Au fost copii care aveau tot felul de frici și au reușit să le învingă. Îi împărțeam aleatoriu și au învățat să colaboreze între ei. Am avut copii care nu s-au cățărat pe o căpiță, care nu au sărit peste un obstacol, care nu s-au târât pe jos. Le era teamă de gândaci și urzici la început de tabără. Unii aveau o timiditate exagerată. Tabără este o soluție pentru a-i rupe de telefon, de calculator și chiar avem o regulă să nu avem telefoane în timpul activităților.”, a explicat Marioara Bîlba pentru Express de Banat.

O serie a taberei durează o săptămână, una plină de distracție și din care copiii vor ieși mult mai buni decât au intrat. Informații adiționale pot fi obținute prin pagina de Facebook a Tărâmului Aventurilor.

taramul aventurilor

taramul aventurilor 4

taramul aventurilor 5

taramul aventurilor 7