Coronavirusul nu blochează proiectele de investiții. Ce pas important face comuna Ciudanovița săptămâna viitoare?

În ciuda problemelor pe care le ridică pandemia de COVID-19, administrațiile locale își văd de treabă în continuare. Altfel spus, viața își urmează cursul, investițiile începute sau aflate în derulare trebuie duse la bun sfârșit. Este și cazul Primăriei Ciudanovița, acolo unde primarul Constantin Nebunu se zbate să schimbe fața comunei.

După lucrările de reabilitare ce au loc la școală, pe un proiect al Companiei Naționale de Investiții, iată că în acest an la fel se va întâmpla și cu imobilul ce adăpostește Primăria din localitate.

„Săptămâna viitoare scoatem la licitație lucrările de reabilitare a clădirii, pe un proiect PNDL 2, o investiție de aproape 1,8 milioane de lei. În aceste lucrări intră și reabilitarea parcului din fața primăriei, termenul de execuție fiind de un an.”, ne-a mărturisit primarul din Ciudanovița.

Totodată, în fostul centru minier de extracție a uraniului a fost finalizată partea electrică la stația de alimentare cu apă a comunei, adică montarea a trei stâlpi și a unui transformator și se lucrează în continuare la drumul ce leagă Ciudanovița-Goruia, tot pe PNDL 2, o investiție de 1 milion de euro.

O altă investiție, de data aceasta pe GAL, cu fonduri europene, aflată în derulare, vizează un teren de sport cu gazon sintetic. Valoarea ei – aproximativ 400.000 de lei.