Prefectul Gâfu: Am încredere în personalul medical care a avut-o în grijă pe asistenta de la Măureni!

Familia, apropiații, întreaga comunitate și o parte bună a opiniei publice consideră că asistenta medicală din Măureni, ajunsă cu piciorul rupt la Spitalul Județean de Urgență din Reșița, a murit cu zile. Prefectul de Caraș-Severin îi apără, cel puțin deocamdată, pe medici!

„Acolo avem o anchetă în desfășurare. Sunt mai multe instituții care desfășoară anchete. Eu pot să vă spun că am încredere în personalul medical care și-a desfășurat activitatea. Îmi pare rău, îmi exprim regretele pentru ce s-a întâmplat”, a afirmat prefectul Cristian Gâfu. 

Pe lângă semnele de întrebare legate de modul în care au intervenit cadrele medicale a ieșit în evidență și întârzierea cu care s-au dispus măsuri împotriva răspândirii coronavirusului. Asta mergând pe varianta în care asistenta din Măureni chiar era infectată cu COVID-19, așa cum a arătat primul test. De la momentul confirmării și până la izolarea contacților au trecut zile bune. „Nu sunt mulțumit în totalitate de felul în care s-a acționat. La prima testare a ieșit că avea coronavirus. Trebuie să dăm crezare analizei. Ancheta epidemiologică era în desfășurare pentru stabilirea contacților. S-a făcut telefonic mai întâi. Voi verifica la DSP. S-au făcut și teste. Mai bine mai verificăm o dată decât să ne bazăm pe un singur rezultat. Mai bine se fac teste în plus și ajungem la concluzia că am făcut niște teste care vor fi negative. E o măsură de siguranță în plus”, a explicat prefectul Gâfu.