Coronavirusul a ajuns și în comuna Denta din județul Timiș! Patru cazuri confirmate!

Noul virus se răspândește în tot mai multe localități din județul Timiș. În comuna Denta au fost confirmate patru persoane în ultimele șase zile.

Primul caz a fost depistat în 17 aprilie, iar ulterior au fost confirmați și trei din cei șapte membri ai familiei. Despre cazul cu numărul patru, primarul comunei spune că a fost plimbat prin mai multe spitale atât din județul Hunedoara, cât și din județul Timiș pentru că s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate.

„Primul caz confirmat este o femeie în vârstă care a stat vreo 10 zile bolnavă acasă. A fost tratată de medicul de familie. A fost la dispensar, deci a avut contact cu mai multe persoane, dar toată strada a fost băgată în izolare. S-au făcut șapte probe la toți membrii familiei. Trei au fost confirmați, iar patru nu au fost confirmați. Al patrulea caz este o persoană care a fost internată la Spitalul din Brad, apoi la Spitalul din Lugoj și ulterior la Spitalul Județean din Timișoara. Am fost sunați marți dimineață de Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara că are coronavirus”, a declarat, pentru Express de Banat, Petru Tapanov, primarul comunei Denta.

Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare, mai spune edilul, iar străzile au fost dezinfectate. În comuna Denta sunt, în total, 30 de persoane aflat în izolare la domiciliu. În județul Timiș sunt 538 de persoane izolate, iar 282 se află în carantină.