Corina Creţu a făcut anunţul: candidează pentru Pro România. „Decizia mea este o delimitare clară de actuala conducere a PSD“

Zvonuri confirmate, ieri, în capitala Ardealului. Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a anunțat că va candida la alegerile pentru Parlamentul European din partea Pro România, precizând că decizia este o delimitare clară de actuala conducere a PSD, informează Mediafax.

Corina Crețu a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la o conferință despre politica de coeziune, că rămâne o social-democrată europeană convinsă, considerând că singura șansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice și echitabile.


„Candidez pentru alegerile PE din partea Pro România, care are un proiect ambițios de dezvoltare a României, cu oameni comepetenți și profesioniști. Am fost și rămân o social-democrată europeană convinsă și cred singura șansă de dezvoltare a României este în interiorul unei UE puternice și echitabile, unde ne trebuie aliați și prieteni. Și cred că această tactică de atac din partea noastră ne va costa pe toți. Cred că lumea cunoaște ce am făcut, tot ce am făcut a fost pentru România și români și îmi doresc să fac acest lucru și în continuare. Îi respect, în continuare, pe membrii PSD, dar îi rog să înțeleagă că această decizie a mea este o delimitare clară de actuala conducere a acestui partid care în ultimii ani a minimizat munca și eforturile noastre, ale celor care am încercat să ajutăm România, culminând cu atacuri și jigniri personale la adresa mea și a colegilor din CE”, a spus Crețu, citată de Mediafax.

Corina Crețu, s-a declarat dezamăgită de ritmul lent în care s-au derulat și implementat programele cu finanțare europeană în România, responsabilitatea aparținând sută la sută autorităților naționale.

„Încă de la începutul mandatului meu am spus că este important să folosim acești bani în interesul și beneficiul cetățenilor. (…) Am făcut tot ce a depins omenește posibil pentru îmbunățirea ratei de absorbție. Sunt puțin dezamăgită de ritmul lent în care s-au derulat și implementat programele de către România.(…) Când am preluat mandatul absorbția era de 47%, acum este de 18% net pe lucrări efectuate. Potrivit responsabilității partajate, UE asigură finanțarea pentru proiecte de calitate, dar când vine vorba de realizarea proiectelor și implementarea lor, responsabilitatea este sută la sută a statelor membre“, a spus Crețu.

Potrivit acesteia, CE va fi alături de România și după 2020, iar în propunerea CE pentru bugetul 2021-2027 s-a reușit menținerea aceluiași indicator de calcul care se bazează pe PIB pe cap de locuitor, astfel că țara noastră va avea alocate 27 de miliarde de euro, cu 8% în plus față de actuala perioadă.

„Va fi o negociere nu ușoară, dar sunt încrezătoare că vom putea ajunge la un acord înainte de Summit-ul de la Sibiu, dacă nu, va trebui să așteptăm după alegerile PE și, din păcate, dacă proiectul de buget va fi alocat după aceste alegeri, riscăm să nu putem începe la timp implementarea proiectelor de la 1 ianuarie 2021 și să avem întârzieri din cauza adoptării târzii a legislației”, a menționat comisarul european.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/