Mocioalcă a cântărit mai mult voturile decât problemele primarilor!

La ceva mai bine de o lună de când deputata Luminița Jivan a preluat frâiele PSD Caraș-Severin, tot mai mulți primari social-democrați din Clisura Dunării salută atât munca pe care Jivan a desfășurat-o anterior înscăunării în fruntea partidului, cât și planurile de viitor ale deputatei. Iar printre cei care se bucură de „suflul nou” al social-democraților cărășeni, cum spunea primarul comunei Gîrnic despre Jivan, se numără și Ilie Boboescu, primarul comunei Coronini.

Aflat la al doilea mandat în calitate de primar al comunei din Clisură (ales pe listele PSD), Ilie Boboescu a avut ocazia să facă diferența între modul în care s-a implicat fostul președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă și actuala conducere a social-democraților cărășeni, Luminița Jivan, în rezolvarea problemelor întâmpinate de edili. Primarul din Coronini are numai cuvinte de laudă la adresa deputatei și declară pentru expressdebanat.ro: „Este o doamnă care s-a zbătut foarte mult pentru noi, primarii, chiar și pe mine m-a ajutat foarte mult. Trebuie să recunosc, ar fi un păcat din partea mea să zic că nu m-a ajutat. E o femeie ambițioasă, luptătoare, care luptă pentru investiții în județ, pentru fiecare primar în parte. Eu zic că-și merită locul!”.

De cele mai multe ori, vechimea unui om în politică reprezintă doar condiția necesară, dar nu suficientă pentru a răzbi în privința problemelor care apar, ambiția și perseverența fiind elementele care, adeseori, reușesc să facă diferența. Acest lucru se adeverește și în cazul lui Ion Mocioalcă vs. Luminița Jivan, după cum afirmă primarul Boboescu: „Noi avem nevoie de oameni tineri la conducerea multor unități din țara noastră, pentru că sunt alte mentalități”.

Edilul merge mai departe și explică diferența de mentalitate, luându-l drept exemplu pe tatăl său (fost edil al comunei Coronini): „Mă uit la tatăl meu. Tatăl meu a fost și el primar două mandate. Când stau de vorbă cu el, el vede altfel lucrurile. Gândirea unui om tânăr este diferită față de o persoană mai înaintată în vârstă, să zic așa”.

Faptul că politica este dominată în mare parte de bărbați nu denotă slaba pregătire a doamnelor, ba din contră, este de părere primarul de pe Clisură: „Faptul că Luminița Jivan e femeie nu cred că este un impediment să conducă un partid, mai ales că noi avem un județ mai mic, unde nu cred că sunt atât de multe probleme și sper să rămână în continuare, să nu fie doar un interimat”.

Întrebat de redactorul expresdebanat.ro dacă ar avea ceva să-i reproșeze fostului președinte PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă, Boboescu se oprește asupra unui singur aspect extrem de important, și anume: implicarea. „Este al șaptelea an de când sunt primar, iar domnul Mocioalcă nu a venit niciodată la Coronini să mă întrebe cu ce probleme mă confrunt. În schimb, doamna Luminița a fost de n ori aici. Aici e o diferență. Poate domnul Mocioalcă a fost mai ocupat sau plecat. Eu m-am descurcat, îi mulțumesc pentru sprijinul care mi l-a acordat, dar aici eu cred că trebuia să fie mai atent cu noi, primarii, pentru că voturile de la noi vin. În perioada alegerilor ne sună să ne întrebe cât ai scos, câți vin, câți nu vin, deci numai atunci? La capitolul ăsta, doamnei Luminița Jivan îi dau un plus pentru că vine, se interesează ce proiecte ai vrea să faci. Un lucru pe care ar trebui să-l facă orice președinte de partid!”, ne-a declarat Ilie Boboescu.