Coridoare urbane integrate! Primăria și-a propus refacerea integrală a unor străzi intens circulate din Lugoj

În bugetul pe anul 2021 sunt cuprinși bani pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice ale coridoarelor urbane integrate de transport local.

„Comunitatea europeană va aloca bani pentru renovarea integrală a unor anumite sectoare de drum din cadrul municipiilor. Practic, se va reface de la zero atât suprastructura, cât și structura subterană a acestor artere. Renovarea urmărește și un scop climatic, în sensul în care, pe aceste alocări, vom putea achiziționa în plus autobuze electrice, vom renova integral infrastructura carosabilă, trotuare, spații verzi și iluminatul public, pe anumite tronsoane. Unele dintre ele se suprapun cu traseele pentru pistele de biciclete, pentru care vom accesa finanțări. Acolo unde vom accesa alte fonduri, cum este iluminatul public pe întregul oraș, pe aceste zone nu se va mai aplica componenta de iluminat, ci se vor aloca bani pentru alte destinații”, a declarat primarul Lugojului, Claudiu Buciu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

În bugetul pe anul 2021 sunt cuprinse studii de fezabilitate și proiecte tehnice pentru următoarele coridoare urbane: străzile Caraiman – Tapiei, care sunt coridoare largi de ieșire din oraș (200.000 lei), străzile Banatului – Bocșei (100.000 lei), Kolomann Wallisch – Bucegi – Cuza Vodă – Episcop dr. Ioan Bălan, până pe Caransebeșului, (200.000 lei), Nicolae Titulescu – Buziașului (200.000 lei), Gheorghe Doja – Jabărului (150.000 lei), iar altul va cuprinde artera 20 decembrie 1989 – Victor Vlad Delamarina – Făgetului adică de la Universitate prin fața Primăriei, până pe strada Făgetului (250.000 lei).

banner maxagro