Corecţie cu copci!

Finala judeţeană a Cupei României la fotbal în Caraş-Severin, ediția 2014-2015, dintre Minerul Anina și Semenicul Văliug, s-a încheiat din cauza unui act de violenţă, înainte de expirarea timpului regulamentar.
Viaţa de arbitru de fotbal nu e deloc uşoară, mai ales în Caraş-Severin, unde valoarea oamenilor în negru nu e cea mai ridicată. Asta duce şi la un număr nepermis de mare al actelor de indisciplină de pe terenurile judeţului ale căror victime cad cei care ar trebui să împartă dreptatea. Cosmin Corocan e unul din arbitrii cu o cotă bună, dar asta nu înseamnă că prestaţiile sale nu sunt contestate. La meciul de la Anina, deciziile sale i-au iritat pe fotbaliştii din Văliug. Pe unii dintre ei, chiar peste măsură. E cazul lui Silviu Izvernar, profesor de sport, un tip mai degrabă la locul lui decât violent. În primele secvenţe ale prelungirilor partidei, la scorul de 1-1, Izvernar l-a lovit cu capul în figură pe arbitrul de centru. Meciul s-a încheiat, arbitrul Corocan nemaifiind în stare să fluiere cu buza spartă şi prinsă în câteva copci imediat ce a ajuns la spital. Gestul fotbalistului este unul reprobabil, care nu are ce căuta pe un teren de sport, dar şi surprinzător în acelaşi timp, deoacere a venit din partea unui sportiv la care nimeni nu se aştepta. Tocmai de aceea am ţinut neapărat să-i cerem explicaţii. Nu şi-a închis telefonul, nu a refuzat să comenteze, aşa cum ar fi făcut alţii, ba dimpotrivă.
,,De la bun început vă spun că am greşit, că îmi pare rău şi că îi cer încă o data scuze arbitrului Cosmin Corocan. Eu mi-am pierdut cumpătul într-un final, după mai multe decizii total injuste ale arbitrului, toate luate împotriva echipei mele. Am considerat că nu sunt greşeli omeneşti, am sesizat o tentă în luarea deciziilor. Paharul s-a umplut la acea fază, când centralul Corocan a dat fault pentru Anina, deşi chiar jucătorul cu care m-am aflat în duel era convins că s-a fluierat pentru noi şi nu invers. Când am văzut că vine spre mine cu cartonaşul roşu mi-am ieşit din fire şi l-am lovit. E clar că nu trebuia să reacţionez aşa, dar pur şi simplu nu m-am putut controla. I-am cerut scuze după meci, sper să mă fi înţeles, iar eu rămâne să plătesc pentru ceea ce am făcut”, ne-a mărturisit Silviu Izvernar.
Trofeul a ajuns la echipa din Anina deşi scorul era egal, Comisia de Disciplină va discuta sancţiunea pentru Silviu Izvernar, iar arbitrul Cosmin Corocan e destul de şifonat. Încă o dată, în fotbalul cărăşean, pierde toată lumea. Până când?!

 

foto: caon