Suntem în topul celor mai frumoase locuri din țară

Patria mamă a românilor se bucură de frumuseți naturale care mai de care. Printre sumedenia de vârfuri de munte, cascade și peșteri, mai multe topuri naționale plasează Caraș-Severinul pe locuri fruntașe atunci când vine vorba despre minunățiile naturii.

O clasificare realizată de Renașterea.ro scoate la iveală cele mai mari frumuseți cu care România se mândrește. Frumusețea cascadei cărășene Bigăr, pusă mult în valoare și de publicitatea de care s-a bucurat în ultima perioadă, situează județul pe primele locuri pe harta celor mai frumoase atracții din țară.

YouTube video

Căderea de apă este unică nu prin supremație, cât prin particularitățile care o fac deosebită. Cu „scheletul” său unic acoperit de un covor de mușchi, cascada concurează strâns cu atracții precum Delta Dunării sau Babele și Sfinxul din Munții Bucegi. Cu toate că numele Bigăr a ajuns pe harta mondială a frumuseților naturale doar după multă publicitate, unicitatea și frumusețea cascadei nu poate fi contestată de nimeni. Deși supremația sa peste restul frumuseților din România îi intrigă pe mulți, cele mai multe topuri naționale situează atracția cărășeană în fruntea tuturor clasificărilor.

Pe lângă cascada Bigăr, județul nostru se menține în topul celor mai frumoase zece atracții românești, prezentat de Renașterea.ro, și cu unicitatea cheilor Nerei. Șerpuite ca un canion, frumoasele chei de pe râul Nera abundă în frumuseți naturale care mai de care.

Cu două atracții de o frumusețe aparte la activ, Caraș-Severinul se situează fruntaș printre majoritatea zonelor din țară. Cel puțin topurile naționale clasează obiectivele turistice din județul nostru pe locuri de cinste pe lângă multe alte frumuseți pe care natura le-a oferit românilor.

expresb 1000x100

YouTube video

Cu toate acestea, dincolo de fala de care se bucură obiectivele turistice din județ, Caraș-Severinul are încă mari carențe în ceea ce presupune un ecoturism care să fie benefic atât pentru economia zonei, cât și pentru conservarea ariilor naturale. Cu toate că cele mai multe topuri amintesc de frumuseți cărășene unice, care ar putea atrage anual mii de vizitatori, dezinteresul venit atât din partea autorităților, cât și din partea investitorilor, țin turismul județean într-un stand-by continuu.

Potențial există la nivel de județ, iar asta o arată cei care știu să aprecieze adevăratele valori naturale ale țării. Fără un plan prin care atenția să fie îndreptată serios și spre partea de turism, Caraș-Severinul nu se va putea bucura niciodată de o apreciere pe măsura bogățiilor și frumuseților naturale de care dispune.

Foto: Dumitru Doru

Sursă video: youtube.com

1000 x 200 gif