Vela n-a glumit! S-au aprobat banii pentru includerea Caransebeşului pe harta voleiului european!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Accederea în prima divizie a voleiului românesc după 30 de ani de absenţă a adus multă bucurie, entuziasm, dar şi obiective mult mai îndrăzneţe.

Banatul Caransebeş a scris deja o pagină de istorie pentru sportul caransebeşean prin promovarea în Divizia A1, acolo unde gugulanii nu mai jucaseră de trei decenii, iar acum visează la cupele europene. Primarul Marcel Vela a promis imediat după turneul de baraj organizat în Sala Polivalentă din municipiu că următorul pas e o clasare în primele echipe ale ţării şi participarea în competiţiile continentale. Unii au considerat că edilul-şef s-a grăbit să facă astfel de declaraţii din cauza euforiei promovării, dar lucrurile nu stau deloc aşa. Antrenorul Pavel Craia a făcut deja o listă cu jucători care ar putea întări Banatul în Divizia A1, iar consilierii locali au pus imediat la dispoziţie bugetul necesar.

„S-a aprobat un avans pentru campionatul următor în ideea transferării unor jucători de valoare în clubul sportiv de volei Banatul Caransebeș, astfel încât să nu ne oprim și să fim într-o stare latentă, mulțumiți că suntem doar în Divizia A1, în primul eșalon voleibalistic al țării. Dorim să atacăm scena europeană, să jucăm în cupele europene, astfel încât, într-un play-off de anvergură internațională, Caransebeșul să fie un centru voleibalistic important, având în vedere că în această zonă de vest a țării, de la Craiova până la Zalău, nu există nicio echipă de volei în prima divizie”, a declarat primarul Caransebeşului.

untitled design set 970x90 px

În aceeaşi şedinţă de Consiliu Local, s-au aprobat şi primele pentru promovare, prime dublate faţă de cele stabilite iniţial, aşa cum a anunţat Vela imediat după meciul decisiv cu Timişoara. „Consiliul Local a aprobat o listă de premiere pentru succesul echipei de volei care a promovat în Divizia A1, astfel încât să onorăm sportivii care au făcut această performanță așteptată de 30 de ani şi jertfa lor, având în vedere accidentarea dramatică a unor voleibaliști”, a mai spus Marcel Vela.

untitled design set 970x90 px