Copil în stare gravă, preluat cu avionul SMURD de la Timișoara și transferat în Germania

Un copil în vârstă de cinci luni, aflat în stare gravă, a fost transferat cu avionul de la Timișoara la Stuttgart, Germania. Misiunea s-a desfășurat cu o aeronavă SMURD.

Un copil în vârstă de cinci luni, aflat în stare gravă, a fost transferat cu avionul de la Timișoara la Stuttgart, Germania. Misiunea s-a desfășurat marți cu o aeronavă SMURD. Pacientul a fost însoțit de o echipă de medici.

„Un copil în vârstă de 5 luni, aflat în stare gravă, a fost transferat cu avionul SMURD de la Timișoara la Stuttgart, Germania. În aceste momente, avionul Piper PA-42 Cheyenne III desfășoară o misiune aeromedicală externă, pentru salvarea unui copil aflat în stare gravă, diagnosticat cu stenoză de valvă pulmonară severă. Copilul a fost preluat de pe aeroportul din Timișoara și transferat la o unitate spitalicească din Stuttgart, Germania, pentru a urma un tratament medical specializat. Pe tot parcursul zborului, copilul a fost asistat și monitorizat de o echipă medicală UPU-SMURD București”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I.

leader board 728 x 90 px

De la începutul anului și până în prezent, avionul Piper PA-42 Cheyenne III a executat trei misiuni SMURD.