Copii daţi pe mâna poliţiei de propriii părinţi!

Părinţii a doi copii în vârstă de 13 ani au sesizat Poliţia Oraşului Moldova Nouă, îngrijoraţi că odraslele lor au plecat de-acasă cu o zi în urmă şi nu s-au mai întors. Poliţiştii au dat sfoară-n tot judeţul, iar în scurt timp familiile celor doi copii din localitate au primit o veste deloc bună.

Sesizaţi de părinţii copiilor vineri, 7 septembrie, la ora 14.40, poliţiştii aveau să afle în scurt timp că cei doi minori au fost văzuţi pe raza a două localităţi rurale şi, ulterior, în oraşul Oraviţa. După câteva ore de căutări, aceştia au fost găsiţi şi predaţi familiilor.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că cei doi copii nu au fost victimele vreunei infracţiuni. Ba din contră! Poliţiştii au aflat că aceştia, împreună cu un alt minor, de 14 ani, tot din Moldova Nouă, au fost implicaţi în comiterea mai multor furturi din autovehicule parcate pe raza oraşului, din care au sustras diferite bunuri. Din cercetări a rezultat că toate furturile au fost făcute din autovehicule care aveau portierele neîncuiate. O parte dintre bunurile furate au fost restituite pagubiţilor.

„Totodată, s-a stabilit faptul că cei trei minori au sustras şi o bicicletă, pe care ulterior au vândut-o unei persoane, din altă localitate. Bicicleta a fost recuperată, dar până în prezent nu a fost identificată persoana vătămată. De asemenea, s-a stabilit faptul că cei trei minori sunt autorii unui furt de bunuri din Centrul de Informare Turistică Pojejena, bunurile sustrase fiind recuperate în totalitate“, informează IPJ Caraş-Severin.

În continuare se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 229 Cod Penal, în vederea identificării tuturor persoanelor vătămate şi recuperării prejudiciului adus acestora.

tmc 640