Copii care au o singură pereche de ghete cu care să meargă la școală. Cum poți să-i ajuți

ghete rupte

Situație dramatică la o unitate de învățământ din județul Timiș. Nu puțini dintre elevii înscriși la Liceul din Ciacova sunt atât de săraci, încât au o singură pereche de ghete cu care să vină la școală, astfel că la orele de sport stau în picioarele goale. Un ONG din Timișoara strânge încălțări pentru aceștia.

Asociația Look Inside din Timișoara, un ONG care organizează acțiuni caritabile, a făcut publică o situație dramatică. Astfel, mai mulți elevi înscriși la Liceul din Ciacova sunt nevoiți să stea în picioarele goale la orele de sport, pentru că nu au alte încălțări de schimb, doar o singură pereche de ghete cu care vin la școală.

Cum ar fi să fi copil, să mergi la școală și la ora de sport să stai în picioarele goale pentru că singura pereche de încălțări pe care o ai pentru sezonul rece sunt o pereche de ghete cu care nu poți intra în sală…? Acest scenariu e cât se poate de real și ne-a fost semnalat chiar acum câteva zile de către Florin Giurgiu, profesor și director la Liceul din Ciacova. Ne-a rugat sa dăm mai departe vestea, poate sunt oameni care doresc să ajute”, au transmis reprezentanții ONG-ului timișorean.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Asociația Look Inside a făcut publică pe Facebook o listă cu necesarul de pantofi pentru cazurile sociale din liceu care nu-și pot permite o pereche de încălțări sport. De asemenea, acești copii au nevoie și de șosete.

Încălțările pot fi și noi, dar și purtate, doar să fie în stare bună pentru a putea fi folosite. Strângerea de încălțări o facem joia viitoare, între orele 19.00 – 21.00, la sediul nostru nou de pe Strada Ion Rațiu Nr. 18. Dacă vreți să ne susțineți să îi ajutăm pe acești copii, scrieți-ne sau sunați-ne la 0734 584 840! Un efort mic, dar pentru unii o schimbare mare”, au informat reprezentanții ONG-ului.

banner 970 x 250