Cooperare cu românii din Voivodina

O delegaţie condusă de directorul Institutului de Cultură al Românilor din Voivodina a făcut ieri o vizită Consiliului Judeţean Caraş-Severin, pentru a discuta despre iniţierea unor proiecte comune în 2012 între instituţiile de cultură din judeţ şi reprezentanţii minorităţii românilor din Voivodina.

La întâlnirea care a avut loc la sediul Palatului Administrativ, au participat, pe lângă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Costinel Ristache, şi managerii instituţiilor de cultură din judeţ pentru a discuta despre oportunitatea iniţierii unor proiecte comune în anul 2012. „Directorul ICRV, Costa Roşu, a făcut cu acest prilej o scurtă prezentare a activităţii instituţiei pe care o conduce încă de la înfiinţarea acesteia în martie 2008, manifestându-şi dorinţa de a iniţia parteneriate cu instituţii de cultură din judeţ. ICRV are în prezent colaborări cu Muzeul Banatului Montan din Reşiţa, cu Biblioteca Judeţeană „P. Iorgovici” şi Universitatea „Eftimie Murgu”, cu aceasta din urmă organizând anual  Simpozionul Internaţional „Banatul – istorie şi multiculturalitate””, a spus Camelia Şuşco, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Discuţiile s-au învârtit şi în jurul organizării Simpozionului Internaţional „Banatul – istorie şi multiculturalitate”, ajuns la a XVII-a ediţie, care va avea loc anul viitor la Zrenjanin, în data de 30 martie 2012.  „Vicepreşedintele Costinel Ristache a exprimat susţinerea instituţiei pe care o reprezintă în demararea proiectelor amintite, în etapa următoare vor fi transmise calendarele evenimentelor culturale organizate în Caraş-Severin şi vor fi făcute propuneri concrete privind colaborări viitoare. Totodată, va fi găsită şi forma prin care va putea fi semnat un protocol de colaborare cu Institutul de Cultură al Românilor din Voivodina”, a mai spus Camelia Şuşco.