Conturi blocate din cauza achiziţiilor aberante: 20 de milioane, o bancă!

Aleşii locali din Oraviţa în mandatul 2008-2012 au fost atât de preocupaţi de interesele cetăţenilor, încât au aruncat cu bani publici în stânga şi-n dreapta, pentru achiziţii mult supraevaluate. Nota de plată o achită astăzi cetăţenii oraşului!

Achiziţiile făcute de administraţia locală, în special la finele mandatului trecut, ridică numeroase semne de întrebare şi asta pentru că s-a plătit, fără niciun fel de jenă, şi de 15 ori peste preţul de piaţă. Este şi cazul celebrelor bănci amplasate în oraş şi al băncilor de rezervă de la stadionul de fotbal, care se doresc a respecta prevederile FIFA. De parcă AS Oraviţa ar juca în Champions League şi nu în campionatul judeţean! Venit la primărie în vara lui 2012, Dumitru Ursu a refuzat să plătească 2.000 de lei pe o băncuţă, motiv pentru care s-a ajuns în instanţă.

După doi ani de procese, Primăria a pierdut procesul cu furnizorul, probabil, al celor mai scumpe băncuţe din România. „Ne-au blocat conturile din cauza fostului primar şi a administraţiei din mandatul trecut. Pentru cele 50 de băncuţe şi două copertine la băncile de rezerve de la stadion s-au cheltuit peste 1,2 miliarde de lei vechi. Aşa bine a făcut contractul fostul primar Goga, încât am pierdut în instanţă. Oricât am încercat să evit plata unei astfel de sume uriaşe pentru câteva băncuţe, nu am avut încotro. Ne-au blocat conturile. S-a plătit atunci un avans, iar restul de plată înseamnă 81.022, 56 lei. S-a plătit 2.000 de lei pe o bancă, în condiţiile în care noi le-am făcut cu angajaţii noştri cu doar 130 de lei”, a explicat pentru expressdebanat.ro primarul Dumitru Ursu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEŞTE ŞI: Orăviţenii stau pe o grămadă de bani!

banner 970 x 250

Comments

  1. Daniel says:

    Are si teletext ? :))