Lipsă de transparență?! Nu, campanie electorală!

Unul dintre aleşii judeţeni din Caraş-Severin se plânge că habar nu are cum se cheltuiesc banii publici alocaţi pentru întreţinera drumurilor!

Liderul consilierilor judeţeni PSD, Ion Spânu, se arată foarte îngrijorat de modul în care se cheltuiesc banii pentru deszăpeziri, pentru modernizarea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale. Felul în care îşi exprimă această temere este cât se poate de ciudat, în sensul că i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Spânu şi-a justificat gestul afirmând că nu a primit deocamdată răspuns satisfăcător la această întrebare, deşi a tot repetat-o în şedinţele de Consiliu Judeţean. Consilierul PSD a fost la fel de preocupat şi de fosta echipă de handbal masculin susţinută de Consiliul Judeţean. Dacă într-o şedinţă a cerut să cunoască situaţia financiară a acesteia, în următoarea n-a scos o vorbă şi HC Caraş-Severin s-a dizolvat cu unanimitate de voturi.

Ce vrea să ştie Spânu?

Amintind de condamnarea fostului director de la patrimoniu, Ianăş Roşeţi, pe care instanţa l-a găsit vinovat că a luat mită în schimbul atribuirii preferenţiale a unor contracte de deszăpezire, Spânu cere de această dată să i se pună la dispoziţie „o situaţie analitică pe anul 2014 cu privire la modul de alocare a fondurilor pentru modernizarea şi repararea drumurilor judeţene şi comunale, precum şi pentru deszăpezire”. „Aş dori să ştiu (cu siguranţă şi contribuabilii!) care este programul de modernizare şi reparare pe fiecare drum judeţean sau drum comunal la începutul anului, care sunt sumele alocate, care a fost/este modalitatea de alocare (licitaţie, selecţie de oferte, încredinţare directă etc.), care au fost câştigătorii, care e stadiul de realizare, există sau nu eventuale restanţe la plată şi dacă da din ce motiv. Acelaşi lucru l-am cerut şi pentru activitatea de deszăpezire”, i-a scris Ion Spânu lui Sorin Frunzăverde.

Transparenţă totală

Consilierul social-democrat nu vrea să găsească răspuns întrebărilor sale pe site-ul Consiliului Judeţean, ci vrea neapărat să-i fie prezentat totul în scris. Preşedintele Frunzăverde a declarat pentru expressdebanat.ro că-i va face pe plac consilierului judeţean, deşi nu e vorba despre lipsă de transparenţă, ci de mofturile social-democratului, care nu sunt de ieri, de azi. „În prima şedinţă de Consiliu Judeţean va primi replică. E o poveste pe care Spânu o relatează de ani de zile. Conform legii ne-am comportat şi până acum, conform legii ne vom comporta şi de acum înainte. În prima şedință de consiliu va primi răspunsul. Nu știu dacă sunt mofturi, cred că mai degrabă ține de campania electorală. Vom prezenta anumite lucruri în prima şedinţă, transparenţa este totală conform legii”, a afirmat Sorin Frunzăverde.