Control judiciar pentru Ispravnic, Horgea și Miuțescu! DNA cere cătușe!

Din cele opt persoane propuse judecătorilor de drepturi și libertăți de la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru arestare preventivă în dosarul șpăgilor din vamă, doar trei s-au ales cu măsură preventivă. Cea mai ușoară posibil!

DNA Timișoara i-a trimis în fața instanței supreme pe Cristian Horgea, Elisabeta Miuţescu, Cristian Ilie Ispravnic, Cristian Dima, Mircea Andrei Lucaciu, Patriciu-Mirel Pascu, Vasile-Alin Băețan şi Anca-Patricia Stoenescu după ce toți fuseseră reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii unei pleiade întregi de infracțiuni. Înalta Curte a dispus însă punerea în libertate a inculpaţilor reţinuţi și dispus luarea măsurii controlului judiciar doar faţă de inculpaţii Horgea Miuţescu şi Ispravnic, pe o perioadă de 60 de zile. Ceilalți cinci au plecat de la instanța supremă fără niciun fel de interdicție.

Decizia de punere în libertate a acestora a fost deja contestată de DNA, astfel că un alt complet al aceleiași instanțe va pune din nou în discuție propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii de la DNA Timișoara.

Cristian Ispravnic este director general regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara și vicepreședinte județean PSD. În sarcina lui s-au reținut 9 infracțiuni de folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, 5 infracțiuni de luare de mită,

5 infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și complicitate la folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite în formă continuată.

Cristian Horgea este șef al Agenției de Control și Încasare Nădlac II și vicepreședinte județean PSD. Este acuzat de comiterea a 5 infracțiuni de luare de mită din care una în formă continuată, trafic de influență în formă continuată, folosire a influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (8 infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (4 infracțiuni) și complicitate la folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Elisabeta Miuțescu este angajată în cadrul Agenției de Control și Încasări Nădlac II, în sarcina sa reținându-se 3 infracțiuni de trafic de influență din care una în formă continuată, complicitate la folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și complicitate la luare de mită.

Sursa foto: aradon