Controale în mijloacele de transport în comun din Timiș! Călătorii, verificați cu privire la respectarea măsurilor anti-COVID

Oamenii legii continuă să verifice dacă timișenii respectă măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Polițiștii au verificat inclusiv 22 de mijloce de transport în comun pentru a vedea dacă cetățenii poartă corect masca de protecție.

De la ultima raportare, în județul Timiș, au fost diagnosticate cu COVID-19 aproape 80 de persoane, iar rata de infectare, la mia de locuitori, a ajuns la 0.63 de cazuri. Autoritățile continuă seria de controale, atât în zonele aglomerate și la societăți comerciale, cât și în mijloacele de transport în comun.

leader board 728 x 90 px

„În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19. Cu ocazia activităților desfășurate în data de 01 octombrie, la nivelul județului Timiș au fost verificate 24 de societăți comerciale, 474 de persoane și 22 de mijloace de transport în comun”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Timiș.

În urma controalelor, polițiștii au aplicat patru sancțiuni contravenționale. Autoritățile le recomandă cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și să poarte masca de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.