A fost stins focarul de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj!

Autoritățile au anunțat că focarul epidemic, descoperit la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj, a fost stins. Asta, după ce peste 70 de persoane au contactat SARS-CoV-2 în ultimele săptămâni. În județul Timiș, sub monitorizare se mai află alte 10 focare, după ce și cel din cadrul unui centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice a fost închis.

Pe listă se mai află: cele două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică din Timișoara (4 cazuri) și Periam (13 cazuri), o firmă din Timișoara (11 cazuri), o firmă din Sânnicolau Mare (63 de cazuri), Liceul Teologic Logos (7 cazuri) și o unitate sanitară privată, tot din Timișoara (4 cazuri).

CITEȘTE ȘI: COVID-19 în România: 2.343 de noi cazuri! Peste 570 de pacienți, internați la Terapie Intensivă

leader board 728 x 90 px

Alte patru focare au fost raportate recent: la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, unde au mai apărut trei cazuri de COVID-19, iar în total sunt confirmate 11 persoane, la o firmă din Ghiroda (6 cazuri) și la o altă unitate economică din Timișoara (16 cazuri), dar și la o firmă de construcții privată din Lugoj (11 cazuri).

În ultimele 24 de ore, au fost finalizate 60 de anchete epidemiologice, iar în curs de desfășurare sunt 19.

Rata de infectare, în județul Timiș, este de 0.63 la mia de locuitori, iar numărul total de persoane, diagnosticate cu COVID-19, a ajuns la 4.129.