Contractul de asfaltare a drumului dintre Bazoşu Nou şi Recaş a fost semnat

Călin Dobra, preşedintele Consiliuliului Judeţean Timiş, a semnat vineri contractul de asfaltare a drumului dintre Bazoşu Nou şi Recaş. Valoarea lucrărilor este de peste 10 milioane de lei, bani asiguraţi prin PNDL şi din fondurile CJ Timiş.

Traseul modernizat este de 6,7 kilometri, își are originea în Bazoșu Nou și se întinde până în intravilanul Recașului. Investiția a fost posibilă prin preluarea în administrarea județului a două drumuri comunale și ridicarea lor la rang de drumuri județene.

„O parte din drum este din piatră, iar porțiunile unde există asfalt sunt amenajate în condiții de drum comunal și nu mai fac față creșterii valorilor de trafic în zonă. Pe sectorul de piatră, o mare problemă o reprezintă și colectarea și evacuarea apelor de pe carosabil. Podețele transversale care preiau apele din șanțuri lipsesc în mare parte, iar cele existente sunt colmatate.”, transmit reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Aceştia spun că vor fi amenajate și drumurile laterale, pe o lungime de 15 metri, cât și accesele către proprietăți, pe bază de podețe.