Contracte defavorabile municipiului Caransebeş? Primăria este acoperită de hotărâri ale Consiliului Local!

Problema terenurilor acordate investitorilor din Caransebeș, fără a da apoi roade, este veche ca pădurea și aromată ca tutunul englezesc, e de părere primarul Felix Borcean. El răspunde astfel acuzațiilor aduse de liderul grupului PSD din Consiliul Local Caransebeș, Florin Bogdea.

„În Caransebeș au venit și mai vin investitori, orașul încă deține terenuri… În anul 2004, înainte de a-și începe mandatul de primar Marcel Vela, la propunerea lui Marcel Vela, ca și consilier, Consiliul Local Caransebeș a adoptat o hotărâre prin care potențialii investitori să dispună de anumite facilități, dar și clauze contractuale, pentru a putea fi atrași de municipiul Caransebeș. Astfel s-au încheiat mai multe contracte de vânzare-cumpărare de terenuri, de către diverse firme, unele din ele de succes, altele nu, care au dispărut în timp. Hotărârea prevedea, printre altele, că se realizează o negociere directă cu firma, iar după semnarea contractului, firma are la dispoziție 2 ani de zile pentru a-și ridica hala de producție și încă un an pentru a angaja minim 20 de muncitori și a deschide afacerea. În caz contrar, firma pierdea terenul, care se întorcea în patrimoniul Caransebeșului, chiar dacă la Primărie au intrat banii din vânzarea lui”, ne-a declarat primarul Borcean.

Edilul a adăugat însă că nu cu toate contractele lucrurile au stat cum și-ar fi dorit administrația de atunci.

„Cert este că, în mandatul meu, noi nu am avut astfel de situații. A fost un singur caz, când firma TMD Friction a solicitat niște terenuri învecinate, care nu erau ale noastre, erau vândute în 2008 către Teracon și ei aveau nevoie să-și continue investiția de succes în Caransebeș. Pentru că Teracon nu și-a respectat clauzele contractuale, noi, acum un an, am făcut toate demersurile pentru a recupera acel teren, pentru ca mai apoi să-l putem vinde către TMD Fricton. La contractul inițial s-au făcut tot felul de acte adiționale, în timp. Noi, anul trecut, am votat în Consiliul Local acea hotărâre de revenire a terenului la Primărie, de revocare a contractului, deși consilierii PSD pretind acum că nu au știut ce votează. Lucru foarte grav, pentru că au fost 9 consilieri, nu unul! În baza hotărârii am realizat un act notarial prin care ne obligam că restituim banii firmei Teracon pentru a redobândi terenul, care urma să-l scoatem noi la licitație. Nu s-a întâmplat nimic, eu am făcut mai apoi o solicitare de revocare a acelui act notarial și acum este pe rolul instanței de judecată”, a menționat primarul Felix Borcean.

Întrebat de dacă se poate spune că, în fapt, Primăria a dorit să restituie banii unei firme care nu și-a făcut treaba, cu tot cu acele prevederi prin care terenul oricum revenea de drept Primăriei pentru că firma nu a respectat clauzele contractuale, primarul Borcean a declarat: „Intenția mea a fost una cât se poate de corectă, m-am gândit că putem recupera terenul și banii, dar am văzut că firma TMD, care dorea achiziționarea acelui teren, nu a fost foarte hotărâtă. Astfel că acum lăsăm instanța să-și pună verdictul”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/