Contrabandistul sârb din Vârşeţ face greva foamei la Oravița

Cetățeanul sârb, care a depus plângere împotriva procurorului George Bucurică și a polițiștilor de frontieră că l-ar fi răpit de pe teritoriul statului vecin în timp ce îi aștepta pe contrabandiștii români să ridice țigările, a intrat în greva foamei. Scop Josef stă în permanență în fața Primăriei Oravița și îndură temperaturile scăzute de peste noapte.

Interlopul, acuzat de evaziune fiscală și contrabadă cu țigări, luptă cu statul român și este hotărât să facă dreptate. În momentul de față, acesta nu are voie să părăsească țara, deși susține că este nevinonat și că nu a greșit cu nimic legilor din România. După cum spune sârbul, motivul pentru care a intrat în greva foamei este abuzul procurorului de caz George Bucurică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravita. „Cetățeanul sârb dorește să-și dovedească nevinovăția, faptul că a fost răpit de pe teritoriul sârbesc de către Poliția de Frontieră Romană, iar procurorul de caz refuză să admită proba cu testul poligraf”, spune Teofil Drugărin, avocatul cetățeanului sârb.

În plus, acesta susține că împotriva lui Scop Jozef s-a instituit măsura de a nu părăsi țara prin ordonanță, în data de 07 noiembrie, însă în acte figurează ilegal cu data de 04 a aceleiași luni. „Am fost înștiințați verbal la Biroul Emigrari că urmează să fie luată o altă masură prin ordonanță de a nu părăsi țara împotriva cetateanului sarb Scop Jozef. Am cerut o copie xerox sau să ni se arate faxul cu ordonanța de reținere. La aceste cereri, Biroul Emigrari din cadrul Poliției Județene Caraș-Severin ne-a comunicat faptul că nu are un asemenea act”, a adăugat avocatul Teofil Drugărin.

leader board 728 x 90 px

Un ultim motiv pentru care cetățeanul face greva foamei în fața Primăriei din orașul Oravița ar fi acela că procurorul de caz refuză să îi aducă la cunoștință, prin traducător autorizat din limba română în limba sârbă, conținutul ordonanței de a nu părăsi țara. Asta, pe motiv că Ministerul Public nu are bani pentru traducător autorizat. Avocatul mai avertizează că sârbul este condamnat la moarte, în sensul că protestul se desfășoară în fața Primăriei Oravița, în condițiile în care temperaturile în această perioadă au scăzut sub zero grade Celsius.

În cazul în care nu va mai rezista psihic, cetățeanul sârb are pregatită o sticlă cu benzină urmând să se autoincendieze”, Teofil Drugărin, avocat.