Puşcaşul din Târnova face puşcărie!

Nimerit de trei alice, dintre care una o poartă şi acum în plămân, Vasile Şuşca şi-a căutat dreptatea în sălile de judecată. A fost împuşat în 14 mai, anul trecut, de către Martin Franţ, un consătean de 78 de ani, care avea o armă confecţionată artizanal. Totul a plecat de la nişte animale ale tânărului de 27 de ani, care i-ar fi distrus bătrânului o cultură. Martin Franţ n-a mai stat pe gânduri, a pus mâna pe puşcă şi a tras. Şuşară a fost atins de trei alice. De două a scăpat, dar cea de-a treia i-a perforat plămânul şi medicii nu i-o pot extrage decât dacă îi extirpează o bucată. Trăieşte un adevărat chin de atunci şi i-a cerut bătrânului despăgubiri de 200.000 de euro. A primit însă mult mai puţin. “Nu am vrut să-l îmăuşc, a fost un accident. A vrut să mă bată, am fugit şi m-am lovit de un prun. Atunci s-a descărcat puşca”, s-a scuzat Martin Franţ.

             “Instanţa l-a obligat pe inculpat, faţă de partea civilă Şuşca Vasile, la plata sumei de 10.000 euro cu titlu de daune morale. A respins, ca nedovedite restul pretenţiilor civile”, a precizat Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin. Martin Franţ nu a scăpat însă deloc uşor, pentru că acesta a fost trimis în spatele gratiilor. Se mai bucură deocamdată de libertate doar pentru că sentinţa nu e definitivă şi irevocabile.

publicitate online in ziar Express de Banat
gif card de energie dacus 1000x100

Inculpatul Franţ Martin a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani închisoare. Instanţa a mai dispus confiscarea a unei bucăţi armă de vânătoare cu o ţeavă calibrul 16 mm, producţie austriacă, seria 160, şi una bucată armă de foc calibrul 5,6 mm, confecţionată artizanal, şi a cantităţii de 0,14 kg pulbere pentru confecţionarea cartuşelor de vânătoare”, Rustin Ciasc, judecător.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/