Orăviţenii care au recoltat 7 kg de cannabis de pe propria plantaţie rămân în arest (UPDATE)

UPDATE

“Tribunalul Caraş-Severin a admis cererea Ministerului Public – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin şi, în consecinţă a dispus prelungirea mandatelor de arestare emise în dosarul nr.3585/115/2011, privind pe inculpaţii Băgărea şi Alin, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 19 noiembrie 2011 până la data de 18 decembrie 2011, inclusiv”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc.

Cosmin şi Alin Băgărea se pricep, fără îndoială, la agricultură. Numai un metru pătrat de teren le-a fost suficient pentru a obţine un sac de droguri, adică o mulţime de bani. N-au mai apucat însă să încerce comercializarea mărfii, poliţiştii de la Crimă Organizată aflând la timp despre plantaţia lor din apropierea Oraviţei.

Cei doi fraţi, de 34, respectiv 32 de ani, au fost încătuşaţi şi urmează să fie trimişi în judecată. Ambii au recunoscut că sunt consumatori de droguri, dar Alin susţine că habar n-avea de cultura fratelui său. Mai mult decât atât, fraţii Băgărea se apără susţinând că nu aveau de gând să comercializeze cannabisul, dar procurorii se îndoiesc de asta, mai ales din cauza cantităţii foarte mari de droguri.

Astăzi, Cosmin şi Alin Băgărea se întorc în faţa magistraţilor de la Tribunalul Caraş-Severin, instanţă care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. “Tribunalul Caraş-Severin a fost sesizat de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin cu o propunere de prelungire a duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale faţă de cei doi inculpaţi”, a precizat judecătorul Rustin Ciasc, preşedintele Tribunalului Caraş-Severin.

 Faţă de cei doi se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de cultivare, distribuire şi consum de droguri de risc, fapte pedepsite cu până la 15 ani închisoare”, Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraş-Severin.