În urma celor 45 de percheziţii domiciliare şi auto făcute la finele lunii mai în Reşiţa şi Bocşa, în cadrul acţiunii ,,Acvariul”, organizată de DIICOT, 13 persoane au fost trimise în judecată şi condamnate.
Urmăriţi din toamna anului trecut pentru că au făcut o afacere în adevăratul sens al cuvântului din comercializarea ţigărilor de contrabandă în Reşiţa şi Bocşa, mai mulţi indivizi constituiţi într-un grup infracţional organizat au ajuns în instanţă. ,,În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că gruparea era structurată pe 3 paliere, respectiv: un segment responsabil cu aprovizionarea cu ţigări provenite din contrabandă, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea acestora şi palierul de distribuţie stradală, care acţiona în municipiul Reşiţa, oraşul Bocşa şi în unele localităţi din judeţul Caraş-Severin. Fiecare membru avea sarcini precise, întreaga activitate desfăşurându-se sub coordonarea liderului grupării, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa. Aprovizionarea se efectua cu ajutorul unor persoane domiciliate în zonele de frontieră Oraviţa şi localitatea Moraviţa, iar depozitarea se realiza la mai multe imobile din localitatea Târnova, judeţul Caraş-Severin”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.
Pentru că era de notorietate faptul că se ocupă cu vânzarea tutunului de contrabandă, de cele mai multe ori în mijlocul străzii, zona Pieţei Reşiţa Sud fiind cel mai bun exemplu în acest sens, dar şi pentru că au fost prinşi în flagrant, toţi inculpaţii şi-au recunoscut vinovăţia în sala de judecată. Atitudinea sinceră i-a ajutat pe toţi să scape de puşcărie. Liderul grupului, un tânăr de 25 de ani, Marius Ciubotaru, plăteşte cel mai greu după ce a primit trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de şase ani. Florin Canaloş, Iulian Predică, Ilie Puia, Silviu Maldea, Gheorghe Canaloş, Ion Trandafir, Andreea Voina, Maria Tîmpu, Bella Szobo şi Delia Canaloş au primit câte doi ani închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de patru ani. Cel mai ieftin au scăpat Gheorghe Bălan şi Nicolae Manda. Cei doi au fost condamnaţi la câte un an închisoare cu suspendare condiţionată pe un termen de încercare de trei ani. ,,Este o soluţie temeinică şi legală a Tribunalului Caraş-Severin. Clienţii mei şi-au recunoscut vinovăţia şi vor respecta întru totul dispoziţiile instanţei”, a declarat Loredana Sabo, avocata ultimilor doi inculpaţi. Sentinţa Tribunalului Caraş-Severin nu e definitivă şi poate fi atacată cu recurs.