Descinderi la ocoalele silvice din Caraș-Severin

După ce în urmă cu doar câteva luni, polițiștii au descoperit afacerile pe care le fac cu lemn unii angajați ai Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare, astăzi, sumele fabuloase de bani care se fac din exploatările pădurilor sunt din nou în atenția oamenilor legii.

UPDATE ORA 16:00 – În urma celor 41 de percheziții din această dimineață, cei 9 suspecți au interzis părăsirea țării. „Poliţiştii au ridicat documente cu valoare probantă în cauză, ce vor fi folosite în documentarea activităţii infracţionale a celor nouă suspecţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Din cercetări a reieşit că suspecţii nu ar fi achitat sumele de bani la bugetul statului provenite din munca prestată de diferite persoane pentru societăţile comerciale implicate”, precizează Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

UPDATE ORA 8.10 – Până în prezent în cauză sunt 9 învinuiţi, iar polițiștii adună probe, care să le susțină acuzele de evaziune fiscală în 14 din cele 17 ocoale silvice de care dispune județul Caraș-Severin. Surse apropiate anchetei susțin că una dintre zonele care nu ar fi vizată de acțiunea mascaților este Clisura Dunării. 

UPDATE ORA 7.00 – În jur de 100 de polițiști au luat astăzi cu asalt 14 ocoale silvice din județ. În plus, perchezițiile mai vizează o serie de societăți comerciale și mașini. Potrivit primelor informații, la audieri vor fi duse 42 persoane, iar prejudiciul estimat este peste 300.000 lei.  Suportul a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Rămâi cu Express de Banat! Revenim cu amănunte!

CITEȘTE ȘI: Percheziții la evazioniștii din pădurile județului

Inspectorul evazionist de la ITRSV vrea să plece din ţară!

ROMEL BUZESC: „Este urât că există o asemenea bănuială”

FOTO: arhivă/cugetliber.ro