Contorizare inteligentă! Consumul de apă, citit de la distanță pentru recuperare datoriilor

Meridian 22 a anunțat că a demarat, în paralel cu acțiunile de recuperare a datoriilor, un proiect de contorizare cu apometre de ultimă generație, cu citire de la distanță a localității Măguri. Într-o primă etapă se vor contoriza aproximativ jumătate dintre case. Până în prezent lucrătorii societății au reușit să contorizeze patru gospodării.

„Pentru început am achiziționat 32 de contoare noi, cu citire electronică. Patru au fost deja montate, iar restul în perioada următoare. Până la sfârșitul anului sperăm să le montăm pe toate. Necesarul total este de 80 de contoare. Acestea sunt necesare pentru a putea evidenția exact consumul în comparație cu datele declarate”, a precizat economistul Florin Iovescu, managerul Meridian 22.

Societatea lugojeană a anunțat că va continua și programul de înlocuire a contoarelor de branșamente în cartierele de blocuri. Lucrările se execută în colaborare cu asociațiile de proprietari.

„Vrem să continuăm programul pe care l-am demarat în ultimul an la nivelul municipiului prin care ne dorim să contorizăm toți consumatorii cu aparate de măsură a consumului de apă de ultimă generație. Avem în vedere achiziția de contoare noi care au posibilitatea de a fi citite de la distanță. Până acum avem un cartier complet echipat cu contoare noi și anul acesta sperăm să reușim să contorizăm și blocurile de pe Splaiul 1 Decembrie 1918. În prima fază avem programate pentru înlocuire un număr de 32 aparate pentru tot atâtea scări de bloc”, a precizat economistul Florin Iovescu, managerul Meridian 22.

Costurile financiare pentru înlocuirea apometrelor sunt suportate de Meridian 22. Lucrările de contorizare sunt îngreunate de desele avarii la rețeaua de apă a municipiului și de lipsa personalului. Anul acesta, Meridian 22 a reușit să contorizeze complet cu apometre electronice cartierul de blocuri Ștrand. În încercarea de a recupera datoriile de la consumatorii din Măguri, societatea Meridian a reușit să recupereze un sfert din sumele restante.