Bun regăsit, tabără dragă! Un investitor din Nădrag reabilitează fosta tabără pentru elevi Cornet

Clădirile Taberei Cornet din Nădrag își vor schimba înfățișarea și peste câteva luni vor fi gata să primească vizitatorii. Locul de agrement a fost concesionat de Primăria Nădrag unui investitor local, care s-a apucat deja de treabă.

Locul de agrement, care avea o capacitate de 70 de locuri în camere, a găzduit de-a lungul anilor mii de elevi, care veneau în vacanțele de vară în frumosul loc de sub Vârful Padeș. În 2004 Administrația Taberelor Timiș a renunțat la ea, astfel că ea a fost preluată de Primăria Comunei Nădrag, care de-a lungul anilor a tot căutat investitori pentru acest edificiu. În 2014 a fost concesionată unei firme din Timișoara, însă timp de doi aceasta nu a făcut nimic acolo, iar contractul a fost reziliat. Abia după cinci ani, în primăvara acestui an, s-a găsit cineva interesat să investească în acest edificiu.

„Ne bucurăm ca am găsit un investitor și că tabăra va redeveni funcțională. Este un lucru bun pentru Nădrag. Contractul preve­de con­cesionarea taberei pe o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii, dar şi obligaţia ca în decurs de un an de zile de la data sem­nă­rii actelor acolo să fie demarate investiţii. Noul investitor, care este din Nădrag, s-a și apucat de lucru și vrea să reabiliteze integral tabăra. În prezent se lucrează la clădirea unde a funcționat și cantina.”, ne-a declarat Liviu Mun­tean, primarul comunei Nădrag.

Locul va continua să-și păstreze regimul de activitate, acela de tabără pentru copii. Într-o clădire vor fi 13 camere destinate lor, cantina și bucătăria, însă toate acestea vor fi extinse, pentru a deveni mult mai spațioase. În cealaltă vor fi birouri, spălătoria și câteva camere care vor găzdui profesorii sau părinții veniți ca însoțitori. Vor fi înlocuite acoperișurile, geamurile și absolut tot ce e necesar. Noii investitori doresc ca tabăra să devină funcțională cât mai repede posibil; cel mai probabil aceasta va fi gata în primăvara anului viitor.