Contorizare dublă! Două ceasuri de apă pentru lugojenii care stau la case

Primăria Municipiului Lugoj propune locuitorilor care stau la case instalarea a două contoare de apă. Unul va fi destinat pentru contorizarea apei menajere și al doilea pentru apa care va fi folosită la irigarea grădinilor.

Acest al doilea contor va fi acordat la cererea cetățenilor care locuiesc la case și le va ușura cheltuielile gospodărești, în sensul că nu vor mai plăti canalizarea pentru toată apa utilizată.

În ultima perioadă, Primăria Lugoj a propus o serie de măsuri care vor fi aplicate de noua societate de apă-canal a urbei, care va avea ca activitate principală lucrările de branșamente. Cum acestea vor fi realizate din fonduri proprii ale bugetului local, se va efectua o creștere a tarifelor utilităților, neajustate din 2017. Va fi introdusă și o taxă de dezvoltare a rețelelor, în valoare de 1 leu/mc de apă.

A treia măsură vizează taxa pe apa meteorică, obligatorie prin legislație. Aceasta va fi aplicată cât mai corect (nu se aplică suprafețelor de grădină sau spațiilor verzi din curtea oamenilor). Ca măsură alternativă, s-a propus o medie de plată, care va fi distribuită egal pe fiecare lună, pentru ca oamenii să nu plătească mai mult în sezonul ploios.