Continuă scandalul în PNL Timiș. Tabăra care-l susține pe Raul Ambruș, mesaj pentru Alin Nica: „Alegerile nu pot fi anulate”

Scandalul din PNL Timiș este departe de a se încheia, după incidentele de sâmbătă de la alegerile interne din PNL Timișoara. Conducerea PNL Timiș nu recunoaște în continuare rezultatul alegerilor, în timp ce tabăra care-l susține pe Raul Ambruș consideră că acestea nu aveau cum să fie anulate de Alin Nica.

Continuă schimbul de replici între cele două tabere care s-au creat în PNL Timiș după scandalul de sâmbătă de la sala Capitol, din timpul alegerilor interne din PNL Timișoara. Vă reamintim că Alin Nica, liderul interimar al PNL Timiș, a decis suspendarea lor, însă cei care l-au susținut pe Raul Ambruș la șefia organizației au continuat desfășurarea lor, cu acordul lui Ludovic Orban, președintele PNL. Astfel, Raul Ambruș a obținut cele mai multe voturi în fața contracandidatului său, viceprimarul Cosmin Tabără.

În urmă cu două zile a avut loc o ședință a Biroului Politic Județean al PNL Timiș, care a decis că „presupusele alegeri din PNL Timișoara nu au existat din punct de vedere statutar, deci ele nu pot fi nici validate, nici invalidate”. Mai mult, a fost dizolvat Biroul Permanent Local interimar al PNL Timișoara, condus de Alin Nica, fiind votat un altul, al cărui președinte interimar este tot Alin Nica. De asemenea, s-a hotărât ca deputatul Claudiu Chira să fie schimbat din funcția de președinte interimar al PNL Dumbrăvița.

Nemulțumită de aceste decizii, tabăra care-l susține pe Raul Ambruș a trimis un comunicat de presă, prin care informează că Alin Nica și Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș, „continuă acțiunile de forță la adresa membrilor PNL Timișoara”.

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara își manifestă susținerea față de Raul Ambruș, președintele ales al PNL Timișoara, și protestează față de atitudinea jignitoare arătată la adresa membrilor partidului de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica, și de secretarul general, Dănuț Groza. Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara respinge categoric decizia luată de către Biroul Politic Județean de numire a unui BPL interimar având în vedere rezultatul alegerilor de sâmbătă, 3 iulie. Atragem atenția asupra faptului că alegerile nu pot fi anulate conform statutului prin voința unilaterală a președintelui interimar al PNL Timiș, Alin Nica, a secretarului general al PNL Timiș, Dănuț Groza sau în baza unei decizii CODA. Drept urmare, ne vom adresa forurilor superioare ale partidului și vom cere, la rândul nostru, invalidarea Biroului Politic Local Interimar Timișoara, numit de BPJ Timiș în 6 iulie și confirmarea luării la cunoștință a rezultatelor alegerilor din data de 3 iulie”, a transmis tabăra care-l susține pe Raul Ambruș.