Continuă evaluările pentru culturile afectate de secetă, în Timiș. Zeci de mii de hectare, verificate de inspectorii agricoli

drought 711651 1280

Inspectorii Direcției Agricole Timiș au evaluat, până la această dată, 70.000 de hectare de culturi afectate de secetă în județ, din cele aproximativ 240 de mii de hectare de culturi de primăvară.

Culturile verificate de inspectorii agricoli sunt calamitate în procente diferite, de la 60 până la 95%.

„Suntem încă în proces de evaluare a pagubelor produse de secetă la nivelul județului. S-a prelungit perioada de transmitere a înștiințărilor la nivelul UAT-urilor, astfel încât, până în data de 15 noiembrie toți cei care au avut probleme cu seceta pot depune aceste înștiințări, iar evaluările le putem face până în 30 noiembrie. Avem în jur de 70.000 de hectare evaluate până la această dată. Este un volum enorm de muncă, ne ajută și primăriile cu întocmirea proceselor-verbale.”, a declarat Simona Jurca, directorul adjunct al Direcției Agricole Timiș.

Vara aceasta, în special luna iunie, spuneau meteorologii, a fost cea mai secetoasă din ultimii 60 de ani. Temperaturile caniculare au afectat îndeosebi dezvoltarea culturilor de primăvară – porumb, soia și floarea-soarelui.