Primăria oferă mai mulți bani ONG-urilor din Timișoara care vin în ajutorul persoanelor nevoiașe

asistenta sociala
promovare online Timisoara Casa Auto

Primăria Timișoara intenționează să majoreze sumele de bani pe care le oferă ONG-urilor care oferă servicii sociale. Mai precis, este propus pentru anul 2023 un buget mai mare cu 30%, suma ajungând la aproape 15 milioane de lei. Aceste ONG-uri vin în ajutorul a 850 de persoane nevoiașe.

Primăria Timișoara anunță că vrea ca Direcția de Asistență Socială să primească mai mulți bani. Așadar, a fost pregătit un proiect de hotărâre care prevede un buget mai mare cu 30% pe anul 2023 pentru servicii complementare. Concret, suma va crește de la 10,47 milioane lei, acordați în acest an, la 14,94 milioane lei, pentru anul următor. Banii vor fi folosiți pentru cofinanțarea serviciilor realizate prin asociații, fundații și culte.

Trăim vremuri grele și în momentele dificile trebuie să fim solidari cu cei vulnerabili. De aceea, propunem o creștere majoră a fondurilor pentru servicii sociale furnizate de organizații acreditate, pentru a ajunge la cât mai multă lume în nevoie. Acolo unde Primăria nu poate interveni pentru ca nu are pârghii legale sau suficientă capacitate, intervin organizații prin servicii pe care le susținem financiar. De asemenea, sunt multe situații în care statul nu reușește să integreze persoanele vulnerabile în societate și facem demersuri să modificăm legislația națională pentru a finanța mai ușor serviciile care reușesc. Scopul serviciilor sociale este să-i ajute pe beneficiari să își construiască propria autonomie, libertate și demnitate și nu să ii țină captivi într-un lanț al ajutoarelor de la stat“, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

promovare banner maxagro

Potrivit reprezentanților instituției, prin acest proiect de hotărâre urmează a fi finanțate fundații, asociații sau culte recunoscute pentru furnizarea de servicii la un număr total de până la 850 de beneficiari. Sumele sunt acordate per beneficiar, iar proiectul de hotărâre de consiliu local propune o alocare maximală.

publicitate tmc 640