Continental Timișoara, amendată după ce a descoperit camere de supraveghere neaprobate

csm car 20tsr 20location 20pic 201 d60d1f6653
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Autoritatea Națională de Supraveghere a efectuat o investigație la sediul Continental Automotive Timișoara și a amendat compania. Au fost descoperite camere de supraveghere neaprobate.

Reprezentanții multinaționalei au fost cei care au descoperit camerele de supraveghere și au anunțat autoritățile. Pentru că acestea nu erau aprobate, s-a dat o amendă de aproape 10.000 de lei.

„Operatorul Continental Automotive Romania SRL a fost sancționat cu amendă în cuantum de de 9.886,00 lei , echivalentul sumei de 2000 euro. Investigația a fost demarată ca urmare a transmiterii de către operator în cursul anului 2022, în temeiul dispozițiilor Regulamentului General privind Protecția Datelor, a unei notificări de încălcare a securității datelor cu caracter personal”, a transmis printr-un comunicat de presă Autoritatea Națională de Supraveghere.

Au fost descoperite la sediul din Timișoara, în afara sistemului oficial, 135 de camere de supraveghere neaprobate, neconfigurate conform politicilor interne, conectate la sisteme de camere neoficiale, cele mai multe fiind amplasate în mijlocul zonei de producție.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul nu a stabilit măsuri tehnice și organizatorice adecvate și nu a evaluat periodic măsurile tehnice și organizatorice implementate în vederea stabilirii eficacității acestora pentru a asigura o securitate adecvată a prelucrării imaginilor video ale angajaților și a preveni prelucrarea neautorizată, prin încălcarea politicilor stabilite de operator/instrucțiunilor de lucru”, mai informează Autoritatea Națională de Supraveghere.

Reprezentanții Continental fac și ei o investigație și vor transmite un punct de vedere.

 

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/