Timișoreanca Aida Mitroi, medaliată cu aur la Balcaniada de Matematică!

scoala europeana take ionescu
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Eleva Școlii Gimnaziale Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara a încheiat probele de concurs cu punctaj maxim și a ajutat echipa României să stabilească un record în istoria competiției!

Lotul olimpic de juniori al României a obținut, la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO, patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I pe națiuni cu 224 de puncte (din 240 posibile). Conform unui comunicat al Ministerului Educației, acest punctaj stabilește un record în istoria competiției în privința scorului general pe echipe, echipa României fiind prima care reușește să-l atingă.

Elevii medaliați cu aur sunt Aida Mitroi (Școala Gimnazială Nr.16 „Take Ionescu” din Timișoara), Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), Radu-Ionuț Stoleriu (Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași) și Andrei Vila (Liceul Internațional de Informatică din București).

Aida Mitroi și Victor-Vasile Dragoș au încheiat probele de concurs cu punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au fost adjudecate de David Ghibu (Liceul Internațional de Informatică din București) și Emanuel Mazăre (Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Pitești).

promovare banner maxagro

Toți cei 6 componenți ai lotului sunt elevi în clasa a VIII-a.

Echipa a fost coordonată de prof. Marius Perianu (Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) – leader, prof. Cristian-Teodor Mangra (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București) – deputy leader și Cristian Lazăr (Colegiul Național din Iași) – observator.

La ediția din acest a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori (competiţie rezervată elevilor cu vârste sub 15 ani și jumătate) au participat concurenți din 18 ţări (11 țări cu statut de membru: Albania, Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia și Turcia, respectiv 7 cu statut de invitat: Arabia Saudită, Azerbaidjan, Croația, Franța, Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan). Echipele sunt formate, de regulă, din 6 elevi, iar țara-gazdă poate înscrie două echipe în concurs.

„Succesul elevei noastre Aida Mitroi confirmă încă o dată faptul că Școala Gimnazială Nr. 16 ,,Take Ionescu” își merită pe deplin titlul de Școală Europeană. Această medalie de aur este exemplul evident al calității actului educativ din școala noastră.
Munca, efortul și dăruirea elevei noastre au fost susținute de implicarea doamnei profesor Angela Lolea, care i-a insuflat dragostea și pasiunea pentru matematică. Vă felicităm deopotrivă, elevă și profesor și vă mulțumim pentru faptul că ați crescut prestigiul școlii noastre”, e mesajul postat de conducerea școlii pe pagina de Facebook.

 

publicitate tmc 640