Contaminarea legumelor, o exagerare! „Noi probabil am fost surprinși, am crezut că roșiile noastre nu sunt tratate”

ioan dragomir

S-a stârnit o adevărată isterie odată cu apariția informației că legumele din România sunt stropite cu substanțe toxice. Șocul a fost atât de mare pentru că nimeni nu s-a așteptat ca și legumicultorii de la noi să acționeze la fel ca alții, consideră prefectul de Caraș-Severin.

Prefectul de Caraș-Severin consideră că s-a dat o dimensiune prea mare fenomenului de stropire a legumelor. Acesta consideră că, cel mai probabil, șocul a venit din faptul că ne-am obișnuit ca legumele și fructele cultivate de români să fie 100% naturale.

„S-a declanșat o campanie vizavi de tratamentul aplicat legumelor și fructelor. Cred că s-a exagerat un pic. Și românii s-au luat după ceilalți, după europeni, după bulgari, tratează. Important este ca tratamentul, aceste produse care se aplică, să respecte proporția legală. Și din câte am discutat cu Direcția Agricolă, nu au fost probleme identificate la noi în județ pe această linie. Roșiile erau cele mai acuzate, dar tratamente se aplică și în Turcia, și în Bulgaria, și în România. Noi probabil am fost surprinși, am crezut că roșiile noastre nu sunt tratate. Și eu am fost surprins, în urmă cu câțiva ani, când am auzit că cei de la Verendin, Luncavița, care sunt mari cultivatori de cartofi, tratează cu nu știu ce soluții cartofii și sunt mai mari, mai frumoși, mai prezentabili. Asta este. Toți ne luăm după ce este în Europa și nu numai.”, a declarat Ioan Dragomir într-o ședință derulată recent la Prefectura cărășeană.

publicitate ziar expresb 1000x100

Suspicios din fire, generalul în rezervă Vasile Cocoșilă, prezent la întrunire, a opinat că cel mai probabil producătorii români îi deranjează pe importatori, așa că s-a lansat acest zvon al contaminării cu soluții toxice. „Au apărut fructele și legumele românești și deja au pornit un adevărat val de critici privind aceste fructe și legume pentru că îi deranjează pe unii și pe alții de pe piață.”, a spus fostul comandant al CMJ Caraș-Severin, cunoscut ca fiind un „dușman” al supermarketurilor.

CITEȘTE ȘI: Supermarketurile! Cine verifică supermarketurile?