Pornesc buldozerele! Undă verde pentru demolarea vechilor pavilioane de la spital

cladire paleatie lugoj

Consilierii locali au votat unanim aprobarea trecerii din domeniul public în domeniul privat al municipiului Lugoj a unor imobile – construcții din cadrul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj, în vederea casării și demolării acestora.

Se știe că, în cursul lunii martie 2023, între Ministerul Sănătății, în calitate de coordonator al programului PNRR și Municipiul Lugoj, în calitate de beneficiar a fost semnat contractul de finanțare în valoare de 151 de milioane de euro în vederea construirii noului spital de la Lugoj.

Realizarea noii unități spitalicești presupune însă demolarea majorității corpurilor de clădire, cu excepția corpului principal și a pavilionului care adăpostește azi stația de dializă, boli nutriție – diabet, psihiatrie, pneumologie, care vor fi păstrate, acestea urmând a fi supuse unui amplu proces de renovare.

Toate clădirile aflate în spațiul dintre pavilionul principal și cel de psihiatrie vor fi demolate, fără excepție.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Vor fi demolate secțiile de pediatrie, boli infecțioase și cea de îngrijiri paliative. O provocare va fi relocarea centralei termice, pe perioada lucrărilor. Va fi lăsată la sfârșit clădirea unde se făceau testele PCR și unde, în trecut, a mai funcționat un computer tomograf. Demolările vor fi făcute după un calendar care să permită relocarea pacienților”, precizează dr. Ionuț Lucian Cocoș, managerul SML.

Pentru demolarea corpurilor de clădire menționate nu este necesară aprobarea Ministerului Sănătății, deoarece „pe terenul aferent clădirilor demolate se vor construi tot clădiri cu destinație medicală, nefiind o schimbare de destinație, ci o modernizare a infrastructurii unității spitalicești”.

Prin votul acordat, Consiliul Local municipal a făcut încă un pas necesar spre începerea lucrărilor la noul spital.