Supermarketurile! Cine verifică supermarketurile?

vasile cocosila

Generalul în rezervă Vasile Cocoșilă, fost comandant al CMJ Caraș-Severin, nu se lasă până nu află cine verifică supermarketurile din județ și cine controlează dacă în pâinea preparată acolo se pune sau nu făină de insecte?

De câteva luni, la aproape fiecare ședință de la Prefectura cărășeană la care participă în calitate de președinte al Consiliului Județean al Pensionarilor și al Persoanelor Vârstnice Caraș-Severin, generalul în rezervă Vasile Cocoșilă vrea să știe cine verifică supermarketurile din județ și mai ales cine are rolul să controleze dacă în pâinea preparată acolo se pune sau nu făină de insecte?

Cea mai recentă ocazie de a găsi răspunsul s-a ivit la finalul lunii trecute, în ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice. După ce comisarul de la Protecția Consumatorilor a prezentat rezultatele controalelor efectuate în diverse magazine cu ocazia sărbătorilor pascale, Vasile Cocoșilă a simțit că este momentul oportun pentru a redeschide problema: la supermarketurile din Reșița și din județ s-a făcut vreun control?

Comisarul Mirela Răchitan i-a explicat că s-au făcut și la supermarketuri și se fac în continuare, doar că în cazul lor, atunci când vorbim de controale în perioada sărbătorilor, se dau acele amenzi foarte mari, în timp ce materialul prezentat în ședință face referire la controalele făcut de OPC, împreună cu Poliția și cu DSVSA.

„Adică nu aveți voie să vă atingeți de ele?”, a venit întrebarea lui Vasile Cocoșilă, care a reamintit că „noi știm ce s-a întâmplat cu directorul de la ANPC atunci când a supărat câteva multinaționale.”

publicitate ziar expresb 1000x100

După ce a dat de înțeles că știe mai bine cum se fac controalele în marile lanțuri de magazine, generalul a revenit la subiectul pe care îl aduce în atenție de când a apărut pe posturile naționale ideea că, în viitor, ne vom orienta spre produse făcute din insecte. „Pâinea pe care ei o produc, pâinea aceea congelată, s-a verificat vreodată de cineva ce conține?” Pâinea aceea este verificată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Protecția Consumatorilor, a venit explicația comisarului OPC, DSVSA având laborator propriu de analiză la Reșița. „Ei fac analize și la pâine, prăjituri, carne.”, a explicat Mirela Răchitan.

Probabil știind deja că generalul nu se lasă convins cu una, cu două, pe fir a intrat prefectul Ioan Dragomir. „Apreciez preocuparea dumneavoastră, este legitimă, dar până ce ne lămurim cu pâinea pe care o fac supermarketurile, haideți să consumăm pâine de-a noastră, pâine de la brutari, care e chiar foarte bună în Reșița, să nu se plângem de pâine.”

Nu este exclus ca tema pâinii din supermarketuri să fie readusă în discuție de Vasile Cocoșilă în viitoarele întâlniri, îngrijorat că „cineva” vrea să ne bage cu forța pe gât insecte sub o formă sau alta. Asta chiar dacă nu o dată i s-a explicat că 100 de grame de făină de greiere costă aproape 100 de lei, așa că nimeni nu-și permite să „ne otrăvească” la asemenea prețuri.