Centre de testare Covid-19 în patru noi containere care au sosit la Timișoara

containere
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Patru noi containere modulare au sosit în județul Timiș și vor fi folosite pentru realizarea analizelor care depistează SARS-CoV-2. Trei dintre acestea vor fi amplasate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. 

Containerele au sosit la Timișoara în urma unei solicitări făcute de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Trei dintre ele au fost deja amplasate la „Victor Babeș”, iar al patrulea – la Spitalul CFR din Timișoara.

„În contextul epidemiologic generat de SARS-CoV-2, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, au fost solicitate Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale distribuirea unor containere modulare care să fie destinate deschiderii de centre de testare SARS-CoV-2. Astfel, pe lângă cele 3 containere modulare aflate la Spitalul Clinic Județean din Timișoara, au mai fost amplasate 3 containere modulare la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și pneumoftiziologie dr. Victor Babeș Timișoara și unul la Spitalul Clinic C.F. Timișoara. Am discutat cu medicii de la Spitalul Clinic C.F. Timișoara. Sunt pregătiți și motivați să acționeze medical oricând situația o va cere în acest sens.”, a scris pe Facebook subprefectul Sorin Ionescu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore au fost confirmate cu Covid 394 de persoane la 1.066 de teste efectuate; 40 dintre acestea au sub 18 ani. Patru cadre medicale au fost raportate ca fiind infectate, de marți până miercuri. De asemenea, două decese au fost asociate Covid, în Timiș, în ultimele 24 de ore. În spitalele din județ sunt internate 131 de persoane cu Covid, din care 12 la ATI. În unitățile medicale sunt tratați 17 copii.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/